Dinamično sedenje združuje sproščeno in aktivno sedenje tako, da aktivira hrbtne in trebušne mišice, spodbuja nenehno aktivnost, razbremenjuje medvretenčne ploščice, odpravlja bolečine v hrbtenici ter izboljšuje fizično kondicijo.

Dva načina sedenja

Pisarniški stol SpinaliS je zasnovan tako, da omogoča dva načina sedenja:

aktivno in sproščeno, vendar še vedno podpira pravilno telesno držo. Način sedenja med delom lahko enostavno prilagajate tako, da spremenite položaj na sedišču.

Pri aktivnem načinu sedenja sedimo na sredini sedala, kar pomaga pri ohranjanju ravnotežja. Naše mišice, zlasti hrbtne, trebušne in mišice medeničnega dna, ostanejo aktivne in tako ohranjamo pravilno držo. To zmanjšuje obremenitev hrbtenice in pomaga preprečevati bolečine v hrbtu.

Sproščen način sedenja je, ko se presedemo proti zadnjemu delu sedeža in se naslonimo na naslon za hrbet, tako se naše mišice rahlo razbremenijo, vendar zaradi ohranjanja ravnotežja na gibljivem sedalu, še vedno ohranjamo telo aktivno.

Pisarniški stol SpinaliS je edini stol, ki omogoča udobje modernega pisarniškega stola, hkrati pa posnema aktivno sedenje na terapevtski žogi, ki jo zdravniki in terapevti priporočajo kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje. S sedenjem na SpinaliS stolu so vaše mišice ves čas aktivne, ne da bi se morali vi temu posebej posvečati.

Pisarniški stol – terapevtska žoga – Spinalis

Hrbtenica se pri vsakem nagibu telesa “lomi” v križu, kar privede do poškodb in bolečin.

Sedenje na SpinaliSu posnema sedenje na terapevtski žogi.

Zaradi gibljivega sedeža, ki sledi nagibu telesa je hrbtenica ves čas v pravilnem položaju.

Brezplačni preizkus pri vas doma

Želimo si, da izberete najbolj primeren stol zase. Povsem brezplačno vam ga pripeljemo k vam domov, kjer ga en teden testirate. Z našimi specialisti se pogovorite o prednostih in pomembnih lastnostih stolov SpinaliS za optimalno izkušnjo aktivnega sedenja doma.

O SpinaliS stolih pravijo

Presedite na SpinaliS

Ergonomske rešitve za vsako hrbtenico.

Presedite na SpinaliS