Vitalnost telesa in dobro počutje izvirata iz ravnovesja. Ko je ravno prav aktivnosti in ravno prav počivanja. Vsak, ki se tega zaveda, je na pravi poti, da svojemu telesu nudi najboljšo možno oskrbo. Ergonomsko in estetsko dovršeni stoli SpinaliS omogočajo natanko takšno mešanico aktivnega in pasivnega, saj kljub sedenju ohranjajo aktivnost telesa ter pravilen položaj hrbtenice in medenice. Če torej živite aktivno, še sedite aktivno.

V današnjem času je večina delovnih mest sedečih. V prisilnem položaju presedimo vsaj 8 delovnih ur in ko temu prištejemo še čas v avtu, za domačim računalnikom in na kavču, dobimo skoraj 15 ur pasivnega sedenja v neprimernem položaju, kjer se hrbtenica pri vsakem nagibu telesa »lomi« v križu. Neenakomerni pritiski na diskuse privedejo do številnih neprijetnih in dolgotrajnih posledic, kot so bolečine v hrbtu, križu in ramenskem obroču, razdražljivost, slabše počutje, manjša storilnost in utrujenost.

Pomemben preventivni dejavnik za zmanjšanje hrbteničnih težav je aktivno sedenje, ki spravi v pogon hrbtne in trebušne mišice. Najbolj značilen primer sedeža, pri katerem smo zaradi gibljivega sedeža prisiljeni pravilno držo z vzravnano hrbtenico, je terapevtska žoga, ki jo v zdravstvu že dolgo priporočajo vsem z okvaro hrbtenice. Ker pa ta ni najbolj praktična in primerna za službeno pisarno, se je Tomaž Ham pred dvajsetimi leti lotil izdelave stola, ki bi posnemal sedenje na žogi ter z gibljivim sedežem sledil nagibu telesa in krepil mišice. Rodila se je blagovna znamka SpinaliS, ki je ostala sinonim za aktivno sedenje in življenje.

Inovativna družina stolov danes obsega že dvanajst ergonomskih in estetskih izdelkov, ki se ponašajo s številnimi nagradami, certifikati in celo z nazivom medicinski pripomoček. Stol, ki vrača zdravje, so prepoznala že številna slovenska in tuja podjetja, ki skrbijo za dobro počutje svojih zaposlenih, a ker je v trenutnem času ključen vidik dela od doma, je pomemben tudi razmislek o aktivnem sedenju v domačem okolju. In kot se splača investirati v kvalitetno vzmetnico, je prav tako vredno vložiti v kvaliteten stol, saj pred računalnikom, za pisano mizo, pri učenju ali ukvarjanju s konjički sedimo vsaj tretjino dneva. Pa ne zgolj to, patentirani stol SpinaliS, ki je našel preko sto tisoč zadovoljnih uporabnikov, se izkaže kot pravi dizajnerski kos, ki s svojo sodobno obliko in premium videzom popestri vsak kabinet ali dnevni prostor. Na račun mnogokaterih materialov in barv bo v hipu postal podaljšek vaše osebnosti ter del vašega doma in vsakdana.

Ker ima vsak posameznik svoje želje in potrebe, so pri znamki SpinaliS zasnovali široko izbiro udobnih in modernih modelov, ki jih druži ista funkcija – aktivno sedenje, kajti vedo, da si ljudje želimo živeti aktivno in ohranjati fizično kondicijo. Kateri produkt najbolje ustreza vaši višini in postavi, lahko preizkusite v prodajnem salonu SpinaliS v Ljubljani, prav tako pa lahko brezplačno preizkusite SpinaliS stole na vašem delovnem mestu ali doma. Naročite preizkus in dostavili vam bomo stol, ki vas zanima, da se boste lahko prepričali, da je vaša izbira res najboljša za vas.