Presedimo skoraj tretjino našega življenja, zato je pomembno, da si izberemo stol, ki se bo našemu telesu prilagajal in nam omogočil zdravo sedenje. Ključne lastnosti na katere moramo biti pozorni, ko izbiramo ergonomski stol za pisarno, delo od doma, ali pisanje šolskih nalog za šolarje:

Širina in globina sedala stola morata ustrezati naši medenici.

Oblika in velikost sedala naj se prilegata velikosti naše medenice. Pisarniški stoli SpinaliS imajo v svojem naboru 12 različnih modelov z različnimi velikostmi sedala – SpinaliS Navigator ima npr. široko sedalo, medtem ko je SpinaliS Basic primernješi za otroke, ki potrebujejo manjše sedalo.

Naslonjalo ali ledvena opora naj nas podpreta tam, kjer to potrebujemo.

Dober ergonomski stol nas pravilno podpre v ledvenem delu hrbtenice, saj prenizka ali previsoka ledvena opora škodi naši drži. Ker pa smo ljudje različnih velikosti, je izredno pomembno, da ima stol višinsko nastavljivo naslonjalo, s katerim naši višini prilagodimo ledveno oporo. Večina modelov pisarniških stolov SpinaliS imajo možnost nastavitve ledvene opore, ki pa se premika skupaj z ročkami za roke. Ko kupujete stol za otroka, lahko izberete tudi dodaten obroč za noge, ki mu omogoči, da noge nasloni nanj, če mu je stol previsok.

Materiali naj dihajo in odvajajo toploto za udobje pri dolgotrajnem sedenju.

Tkanina, s katero je prevlečen stol, mora biti dovolj kvalitetna, da zdrži leta uporabe, hkrati pa čim bolj naravna in prijetna na otip, da omogoča koži dihanje. Stoli SpinaliS so polnjeni s

kvalitetno peno, ki odvaja toploto in ohranja obliko. Tkanina, ki prekriva največ stolov SpinaliS, pa je izdelana iz bombaža in zato diha ter preprečuje znojenje.

Nastavitev stola naj bo enostavna.

Nekateri pisarniški stoli imajo ogromno nastavljivih funkcij, ki pa jih pogosto sploh ne uporabljamo ali pa jih denimo ponastavi sodelavec, ki je sedel na našem stolu. Zato je ena izmed velikih prednosti SpinaliS stolov enostavnost prilagoditve, saj z eno funkcijo  nastavimo tako višino hrbtišča kot višino ročk.

Stol naj omogoča tudi aktivno sedenje.

Zdravniki priporočajo sedenje na terapevtski žogi, ki aktivira naše mišice in spodbudi vzravnano držo. Žal pa nam žoga ne daje nobene opore, kar pri večurnem sedenju bodisi med delom bodisi med učenjem, vodi do pretirane utrujenosti. Ergonomski stoli SpinaliS omogočajo dva načina sedenja: aktivno sedenje in sedenje z možnostjo “počitka”. Sedenje na SpinaliS stolu tako hkrati krepi mišice in spodbuja pravilno držo, omogoča pa tudi ergonomsko oporo in počitek pri dolgotrajnem sedenju.

SpinaliS, stoli za zdrav način življenja

Za vas smo razvili stol, ki hkrati krepi mišice in spodbuja pravilno držo, omogoča pa
tudi ergonomsko oporo in počitek pri dolgotrajnem sedenju. S stoli SpinaliS zadovoljni uporabniki že 20 let sedijo bolj zdravo, njihova drža pa je pravilnejša. So edini, ki ponujajo udobje sodobnih pisarniških stolov, hkrati pa posnemajo aktivno sedenje na terapevtski žogi, ki jo strokovnjaki priporočajo kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje. Prednost stolov SpinaliS je enostavnost prilagoditve, saj z eno funkcijo
nastavimo tako višino ledvene opore kot višino ročk. Prav tako so na voljo iz materiala, ki vsebuje 80 % bombaža, kar omogoča izjemno zračnost stolov, zaključna prevleka iz poliuretana pa olajša vzdrževanje ter podaljša življenjsko dobo.

Otroci in pravilno sedenje

Otrokom se zdijo stoli SpinaliS tako zabavni kot vožnja v zabaviščnem parku, ob tem pa stoli zelo pozitivno vplivajo na zdravje in držo otrok. 5-letna raziskava sedenja na stolih SpinaliS v osnovni šoli je pokazala, da imajo otroci, ki so sedeli na stolu SpinaliS, večjo mišično aktivnost, boljšo koncentracijo in šolski uspeh.
Zato je zdaj, ko vaš otrok doma veliko sedi, modro investirati v njegovo zdravje.