Poleg izbire dobrega ergonomskega stola moramo biti pozorni tudi na ustrezno postavitev ergonomskega delovnega mesta. To storimo s petimi preprostimi koraki in popolnoma brez dodatnih stroškov:

Pisarniški stol prilagodimo mizi.

Prilagodimo ga tako, da lahko podlahti in zapestja položimo na pisalno mizo v pravem kotu. Idealen ergonomski položaj pa dosežemo, ko so tudi naša kolena v pravem kotu, stopala pa plosko na tleh.

Prilagodimo postavitev računalniškega ekrana.

Od računalniškega ekrana moramo biti oddaljeni za dolžino naše roke, zgornji rob ekrana pa mora biti v višini oziroma malo nad višino naših oči. V tem položaju je vrat najbolj sproščen, naša hrbtenica pa pokončna. 

Približamo računalniško miško in tipkovnico.

Računalniško miško postavimo v našo neposredno bližino, tako da se nam za njeno uporabo ni potrebno stegovati, tipkovnica in miška pa naj bosta na isti višini.

Zagotovimo primerno svetlobo.

Za zdravje naših oči in za boljšo koncentracijo ter produktivnost na delovnem mestu je nujno potrebna zadostna količina svetlobe. Če nam prostor zagotavlja naraven vir svetlobe, ga čim bolj izkoristimo, bodimo pa pozorni, da okno ni za našim hrbtom in s tem preprečimo neprijetno bleščanje.

RazGIBAJMO se

Kljub temu, da je ergonomija delovnega mesta primerna, pa še vedno velja, da prekomerno sedenje negativno vpliva na naše zdravje, zato je eden izmed najpomembnejših elementov zdravega delovnega mesta menjavanje položajev na delovnem mestu. Iz sedečega položaja vstanemo vsake pol ure do ene ure, se sprehodimo in nežno raztegnemo. Pogostejše menjavanje položajev na delovnem mestu pa nam omogoča tudi stol SpinaliS, ki z gibljivim sedežem poskrbi, da brez napora in koncentracije sedimo vzravnano in s tem krepimo naše mišice ter ohranjamo hrbtenico zdravo.