Ni skrivnost, da delo sede potihoma zelo škoduje zdravju naše hrbtenice. Naša drža je na standardnih pisarniških stolih skoraj vedno v nenaravnem položaju. Temu pa ni tako na pisarniškem stolu SpinaliS.

Strokovnjaki nenehno opozarjajo na nevarnost dolgoročnega sedenja med delom. Priporočajo večkratne odmore, med katerimi naj bi se raztegnili s pomočjo terapevtske žoge in razbremenili hrbtenico. Večina proizvajalcev zdaj pisarniške stole opremlja z dodatno podporo za ledveni predel hrbtenice, kar pa ni zanesljiva rešitev. Pisarniški stol podjetja SpinaliS je edini stol, ki nudi udobje in estetiko modernega pisarniškega stola, hkrati pa posnema aktivno sedenje na terapevtski žogi.

Razgibajte mišice kar med sedenjem

Ste kdaj opazovali mlajšega kolega med delom in ga opozorili na nevarnosti nepravilne, sključene drže? Potem ste zagotovo tudi že slišali vse morebitne odgovore, »Saj sem še mlad in močan« in podobno. Mnogi se ne zavedajo dejstva, da dolgoročno sedenje v nepravilni drži lahko privede do resnih zdravstvenih težav s hrbtenico, mišicami in sklepi. Dobra novica je, da lahko z aktivnim sedenjem preprečimo nastanek težav.

Aktivno sedenje aktivira hrbtne in trebušne mišice, za kar poskrbi SpinaliS pisarniški stol z gibljivim sedalom. Mišice aktivirate vsakič, ko med sedenjem lovite ravnotežje. S tem posnemate aktivno sedenje na terapevtski žogi, na kateri smo zaradi gibljivosti žoge prisiljeni v pravilno držo z vzravnano hrbtenico. Zakaj potem ne sedimo na terapevtski žogi? Žal žoge nimajo nobene opore za hrbet, kar pri večurnem sedenju vodi do utrujenost in v skrajnih primerih tudi do poškodb.

Pisarniški stoli SpinaliS vas spodbujajo k lovljenju ravnotežja, saj s tem krepite hrbtne in trebušne mišice in hkrati razbremenjujete medvretenčne ploščice. Vsi stoli imajo ergonomsko prilagojeno podporo za hrbtni in ledveni predel hrbtenice. Po opravljenem delu na pisarniškem stolu SpinaliS boste nevede hkrati opravili še trening za svoje zaspane mišice. Idealen je tudi za delo in šolanje od doma.

Kako izbrati pravega?

Vsi modeli pisarniških stolov SpinaliS imajo gibljiva sedala za aktivno sedenje in so z vidika skrbi za zdravje med seboj popolnoma enakovredni. Od vas pa je odvisno, kateri sedež in naslonjalo ustrezata vašemu telesu. Brez skrbi, pri podjetju SpinaliS so pripravili širok nabor stolov za vsako hrbtenico. Na voljo imate tudi brezplačni preizkus, kjer vam pisarniški stol brezplačno pripeljejo v vaše prostore, da se lahko prepričate o obliki ter primernosti določenega modela stola. V primeru, da vam pisarniški stol SpinaliS in aktivno sedenje ne ustrezata, ga lahko v 30. dneh vrnete in dobite povrnjeno celotno kupnino.

Ne ustrašite se, če boste potrebovali dalj časa, da se privadite na aktivno sedenje na stolu SpinaliS. Na začetku se boste počutili nenavadno, saj ste vajeni običajnih fiksnih sedal. Po podatkih podjetja SpinaliS se kar tretjina uporabnikov v prvih dveh tednih sooči s težavami lovljenja ravnotežja, nekateri pa tudi z mišičnimi bolečinami. To je dober znak, da ste po dolgem mirovanju ponovno aktivirali mišice. JAZMP (Javna Agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke) je stole SpinaliS registrirala kot medicinski pripomoček. Številne raziskave so pokazale, da aktivno sedenje aktivira mišice in preprečuje napačne gibe, ki so najpogostejši vzrok deformacij in bolečin.

SpinaliS pisarniški stoli so zaslužni za svetovni rekord v sedenju, kar 122 ur brez bolečin in nelagodja. Tudi vi si zaslužite, da delovni dan preživite brez bolečin v hrbtenici.