SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA HAM d.o.o., Gerbičeva ulica 102, Ljubljana

STOLI SPINALIS
Poslovna izkaznica:
Polno ime: HAM, proizvodnja stolov Spinalis, d.o.o.
Kratko ime: HAM d.o.o.
Pravni status: D.O.O.
Sedež družbe: Gerbičeva ulica 102, Ljubljana
Direktor: g. Tomaž Ham
Vložna številka: Srg 2008/37224
Leto ustanovitve: 1990
Matična številka: 5376491000
ID za DDV: SI70000891
Osnovni kapital: 8.810,00 €
Številka TRR; IBAN: SI56290000059862631
SWIFT/BIC: BACXSI22

Kontaktni podatki:
Tel. 01 242 08 70, 01 242 08 71
Servis: 01 242 08 74
Fax: 01 242 08 77
Mobi: 051 677 810
e-pošta: info@spinalis.net

Predmet in ideja poslovanja:HAM d.o.o. je razvil, patentiral in zaščitil z modelom pisarniške stole z gibljivim sedežem, ki omogočajo in stimulirajo aktivno sedenje, kar krepi hrbtne mišice in omogoča uporabniku pravilen položaj telesa med sedenjem. To ima za posledico krepitev hrbtnih mišic, ki so osnova za zdrav hrbet brez bolečin.Stoli SpinaliS so namenjeni vsem, ki dnevno presedijo za pisalno mizo dve uri ali več, zlasti pa so priporočljivi vsem, ki morajo pri svojem delu vsak dan presedeti več ur.


Naročila, cene in rok dobave:Naročilo stolov SpinaliS lahko opravite:• preko spletne trgovine• preko elektronske pošte• preko telefona• osebno v našem razstavnem salonu• pisno preko klasične pošte• na sejmih in predstavitvah

Stranka z oddajo naročila potrjuje, da se strinja s temi splošnimi pogoji družbe HAM d.o.o., ki se nahajajo na internetni strani www.spinalis.net

Naročila morajo vsebovati vse zahtevane podatke in sicer:
NAKUP ZA FIZIČNE OSEBE:
• osebni podatki (ime in priimek, naslov prebivališča, telefonska številka in/ali naslov elektronske pošte, naslov za dostavo, način plačila)
NAKUP ZA PRAVNE OSEBE:
• podatki o podjetju (ime kontaktne osebe, naziv in naslov podjetja, davčna št. za DDV, telefonska številka in/ali naslov elektronske pošte, naslov za dostavo, način plačila)

Garancija dobrega nakupa:
Garancija dobrega nakupa pomeni, da lahko stranka vrne stol SpinaliS v roku 30 dni od dneva dobave le v primeru, če s sedenjem na SpinaliSu ni zadovoljna. Stranki, ki ni zadovoljna s sedenjem na stolu SpinaliS in želi uveljavljati garancijo dobrega nakupa, vrnemo celotno kupnino le v primeru, da nepoškodovan stol vrne v originalni embalaži, z garancijskim listom. V primeru, da stranka vrne stol, ki je umazan in se madež da očistiti, stranki zaračunamo 10% vrednosti stola za čiščenje, v primeru, da je stol kakorkoli drugače poškodovan, si pridržujemo pravico do znižanja zneska vračila kupcu za višino stroškov popravila stola. Vsaka stranka lahko koristi to ugodnost za vračilo kupnine do največ dveh stolov. Vračilo velja za stole iz redne ponudbe.

Cene in rok dobave:
Cene objavljene na spletu so informativne maloprodajne z vključenim DDV-jem (22%). HAM d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen ne glede na njihovo objavo na spletu in ne odgovarja za morebitne napake pri podatkih o artiklih in njihovih cenah.

Popusti se ne seštevajo. Pri enem nakupu lahko stranka koristi le eno ugodnost (popust ali kupon). Upošteva se najvišji trenutno veljaven popust.  

Običajen rok dobave za osnovne artikle je od nekaj delovnih dni do 30 delovnih dni, odvisno od zasedenosti proizvodnje. Dobavni rok prične teči od datuma plačila artikla. HAM d.o.o. nikakor ne odgovarja za nastale posledice zaradi zamude pri dostavi artiklov.

Plačilo po predračunu:
Ko izpolnite in pošljete spletno naročilo vam bomo v nekaj dneh poslali predračun z okvirnim rokom dobave. Po prejemu plačila na naš račun bomo v dogovorjenem roku pripravili naročene artikle in vas o tem obvestili ter se dogovorili o prevzemu oz. dostavi.

Plačilo ob povzetju:
Kupnino plačate uslužbencu transportnega podjetja z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. V ceni so že vključeni vsi stroški transporta na ozemlju republike Slovenije.

Plačilo ob prevzemu v razstavnem salonu:
Naročilo lahko plačate ob prevzemu blaga v našem razstavnem salonu z gotovino ali kreditno kartico (Eurocard MC, Visa, Karanta in Diners).

Kupona za popust ali darilnega bona v nobenem primeru ni možno zamenjati za gotovino.


Reverz:
V redkih in izjemnih primerih lahko HAM d.o.o. po lastni presoji ponudi stol SpinaliS za nekajdnevni preizkus dogovorjenemu podjetju, če je to v skladu z dogovorom med HAM d.o.o. in tem podjetjem. V primeru, da se stol med preizkusom poškoduje zaradi nepravilne uporabe, si HAM d.o.o. pridržuje pravico do izstavitve računa za povzročeno materialno škodo na stolu.


Izdaja in prevzem blaga:
Ko so stoli pripravljeni vas o tem obvestimo na dogovorjen način.
Stole lahko prevzamete osebno na Gerbičevi ulici 102 v Ljubljani, lahko pa vam jih pošljemo po kurirski službi, ki stole dostavlja naslednji delovni dan med 8 in 15 uro. V ceno je že vključen strošek dostave v Republiki Sloveniji.
HAM d.o.o. nikakor ne more odgovarjati in ne odgovarja za morebitne težave oz. nesporazume z dostavno službo (čas, ura, način dostave), oz. če paketa ne dostavijo pravočasno na dogovorjen naslov, vsekakor pa bomo vedno posredovali v korist kupca.
Če se paket na poti izgubi in ga dostavna služba v treh dneh ne najde, bomo stranki v najkrajšem možnem času dobavili nov stol. V primeru, če je bil izgubljeni stol v nestandardni izvedbi, bomo stranki do datuma izdelave oz. dobave novega stola poslali v uporabo nadomestni stol.

Embalaža in pakiranje:
Stoli so pakirani v kartonske ovitke in so delno sestavljeni. V kartonskem ovituku so sestavni deli in navodila za uporabo. Povprečna oseba brez tehničnega znanja in brez orodja lahko stol brez truda sestavi v nekaj minutah (3-5 minut).

Jamčevanje za napake:

Stranka bo ob prevzemu stola le-tega natančno vizualno pregledala ter HAM d.o.o. pisno obvestila o morebitnih očitnih stvarnih napakah najkasneje v roku petih (5) dni od prevzema, sicer to pravico izgubi. Vse morebitne skrite napake, ki jih ni mogoče opaziti pri običajnem pregledu ob prevzemu, mora stranka HAM d.o.o. pisno sporočiti v roku 5 (petih) dni od dneva, ko je stranka tovrstno skrito napako opazila, vendar ne kasneje kot 6 (šest) mesecev od dneva prevzema. V nasprotnem primeru stranka to pravico izgubi.HAM d.o.o. za dobo treh (3) let od dneva prevzema stola s strani stranke stranki zagotavlja, da bodo stoli skladni s specifikacijami za posamezen stol, ki so veljale v času nakupa stola ter ki so (bile) definirane na spletni strani www.spinalis.com oz. drugi ustrezni spletni strani HAM d.o.o.Navedeno zagotovilo in jamstvo izrecno ne velja za tekstil in/ali materiale, ki prekrivajo uporabne površine stolov.Stranka s tem v zvezi izrecno potrjuje, da se zaveda, da so stoli izdelani ročno in/ali iz naravnih materialov. Posledično velja, da se lahko pojavijo manjše kozmetične nepravilnosti (kot na primer različni odtenki barv usnja, manjše šivalne nepravilnosti, manjše šivalne nepravilnosti iz razloga šivanja skupaj materialov različnih struktur, širjenja/krčenja materialov, manjše gubice na materialih in podobno), ki se jim ni mogoče izogniti zaradi ročne proizvodnje in/ali lastnih značilnosti naravnih materialov. Stranka zato priznava, da se za vse tovrstne stole ne bo štelo, da imajo napako.

Proizvajalec izpostavlja, da je običajna življenjska doba SpinaliS stola ob normalni uporabi najmanj sedem let. Po preteku sedmih let od dneva nakupa proizvajalec svetuje, da zaradi narave materialov, iz katerih je stol SpinaliS izdelan, stol pripeljete na preventivni pregled oz. servis k proizvajalcu ali pooblaščenemu prodajalcu, da se preveri morebitna obraba materialov mehanizma stola, ter se po potrebi zamenjajo obrabljeni deli.

Proizvajalec jamči, da bo v primeru upravičene reklamacije stola, izdelek popravil najkasneje v roku 45 dni od dne prijave okvare. Če v tem roku izdelek ne bo popravljen, ga bo proizvajalec zamenjal z novim.

Rezervni deli in servis bodo na razpolago najmanj 7 let od dne nakupa.

Navedeno jamstvo ne velja v primeru mehanske poškodbe, napačne uporabe, zanemarjenega vzdrževanja ali posega nepooblaščenih oseb, prav tako ne velja brez potrjenega garantnega lista in računa.

Navedeno jamstvo velja poleg pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Proizvajalec nudi navedeno jamstvo v vseh državah, kjer ima mrežo pooblaščenih prodajalcev.

Za servis se obrnite na vašega prodajalca.

V primeru težav pri servisnih storitvah se obrnite na SpinaliS: service@spinalis.netOPOZORILA
• Na stolu ni priporočljivo početi karkoli drugega kot sedeti.
• PRI VSEDANJU NA STOL, SE Z OBEMA ROKAMA DRŽIMO ZA OBA NASLONA ZA ROKE.
• NE STOPAJTE NA SEDEŽ! 
• NE ZIBAJTE SE NA STOLU (če niso vsa kolesca na ravni podlagi) !
• O pravilnem sedenju poučite vsakogar, ki še ni sedel na podobnem stolu.
• Za morebitne poškodbe pri nepravilni uporabi stola ne odgovarjamo.
• Maksimalna dovoljena teža uporabnika je 110 kg.
• Z roko ne segaj v območje vzmeti!
• Zaradi varnosti je maksimalni nagib sedeža fizično omejen, ob maksimalnem nagibu se zasliši ‘klik’. • Uporabnik ne sme sam popravljati ali menjati delov stola.
• Uporabniki, ki imajo težave z gibanjem in ravnotežjem, morajo biti pri uporabi stolov SpinaliS še posebej previdni. 
• V primeru, če ste izbrali stol s svetlimi oblazinjenimi deli, se nanj ni priporočljivo usesti v oblačilih temne barve, ker le ta lahko puščajo barvo (jeans, delovna halja…) in tako trajno zamažejo in obarvajo tkanino.

Vzdrževanje
• Sedežno površino in ostale dele lahko po potrebi očistimo z vlažno krpo in blagim detergentom. 
• V posebnih klimatskih pogojih se lahko zgodi, da drsni mehanizem pri naslonu za hrbet prične ‘škripati’, kar lahko enostavno rešimo s kapljico olja, ki jo kapnemo na nosilec naslona za hrbet.

Standardi, certifikati in patenti

Pri projektiranju in izdelavi Spinalisa so bili upoštevani naslednji standardi: EN 1335-1, EN 1335-2, EN 1335-3. Po standardu EN 1335-2 spada stol v skupino B.

SpinaliS ima podeljen patent s patentno št.: PATENT-SI-20508, pat. pend.- PCT/SI00/00033TUV-A-MHF/SF-1/02-03202 , prav tako pa ima tudi zaščitene modelne oblike stolov SpinaliS.

KOPIRANJE ALI ZLORABA PATENTA JE Z ZAKONOM PREPOVEDANA!

Popravilo blaga – servis:
V primeru okvare stola se servisna storitev vrši v prostorih na Gerbičevi ulici 102 v Ljubljani. Glede na to, da je HAM d.o.o. tudi proizvajalec stolov SpinaliS ima na zalogi vse rezervne dele za stole. V primeru, da se model stola z okvaro ne izdeluje več, si HAM d.o.o. pridržuje pravico, da bo v stol vgradil novejši rezervni del. Prav tako, si HAM d.o.o. pridržuje pravico, da stranki namesto tkanine, ki ni več v redni ponudbi ponudi tkanino iz redne proizvodnje.
V primeru okvare v garancijskem roku bo proizvajalec okvaro odpravil brezplačno v okviru garancijskih pogojev, v primeru okvare po izteku garancijskega roka pa bo proizvajalec kupcu odpravo napake zaračunal po trenutno veljavnem ceniku.

Odgovornost Ham d.o.o. jev vsakem primeru omejena na zamenjavo predmetnih stolov ali pravico do popravil(a) predmetnih stolov. To velja zlasti za primer katerekoli kršitve obveznosti in/ali jamstev HAM d.o.o. po teh splošnih pogojih, vključno in ne samo s povzročitvijo škode, kar vključuje tudi vsa dejanja in/ali opustitve iz malomarnosti.

Ham d.o.o. v nobenem primeru ne bo odgovarjal za morebitno izgubo dobička, dobrega imena ali katerekoli vrste posebne, posredne in/ali posledične izgube (vključno in ne samo z izgubo in/ali škodo, ki bi jo stranka utrpela zaradi morebitnih zahtevkov tretjih, ne glede na to, da je bilo katerokoli tovrstno izgubo mogoče v razumni meri predvideti in/ali je bil Ham d.o.o. obveščen o možnosti njenega nastanka.Ham d.o.o. ne zagotavlja, da so stoli primerni za kakršenkoli poseben način rabe.

Vsi pogoji, jamstva in zaveze ter druge določbe, ki jih določa katerokoli pravo, ki se bo uporabljajo za te splošne pogoje, so s tem izključeni/e, v največji dovoljeni meri kot to dopušča katerokoli uporabno pravo.

Ham d.o.o. je in vselej ostaja imetnik, lastniki in edini upravičenec svojega dobrega imena, dodane vrednosti iz tega naslova, vseh pravic intelektualne lastnine in/ali know-how-a v povezavi s stoli in vsemi svojimi proizvodi.

Ham d.o.o.izrecno zadrži vse pravice v povezavi z vsemi/katerimikoli domenami v povezavi s stoli. V primeru, da je kadarkoli katerakoli domena v zvezi z zgoraj navedenim registrirana na ime stranke in/ali na ime tretje osebe po naročilu in/ali v kakršnikoli (posredni, neposredni, izrecni, neizrecni, brez omejitev) povezavi s stranko, potem se šteje, da je stranka z dejstvom nakupa stola podala nepreklicno in brezpogojno soglasje za prenos vseh/katerihkoli tovrstnih domen na Ham d.o.o., brezplačno. V primeru, da je bila katerakoli domena registrirana na ime tretje osebe za strankin račun, potem se stranka zavezuje od te navedene tretje osebe pridobiti vse izjave in/ali soglasja oz. vse kar je potrebno za celostni prenos tovrstnih domen (nazaj) na Ham d.o.o.

Stranka priznava, da pravice Intelektualne lastnine Ham d.o.o. v nobenih okoliščinah in pod nobenimi pogoji ne bodo prenesene na ali deljene s stranko. Posledično stranka v okviru oz. kot posledica teh splošnih pogojev, nakupa stola in/ali kakorkoli drugače ne bo na intelektualnih pravicah Ham d.o.o. prejela nobenih pravic oz. upravičenj.

Višja sila: Ham d.o.o. ne bo odgovoren za kršitev katerekoli obveznosti po tej pogodbi oz. splošnih pogojih, v primeru da je razlog za to dogodek višje sile, t.j. v razlogih izven njegovega vpliva. V vsakem tovrstnem primeru bo Ham d.o.o. o tem brez odlašanja pisno obvestil nasprotno stranko ter opisal razlog višje sile ter posledično nezmožnost izpolnitve obveznosti iz tega razloga. Ham d.o.o. bo v tem primeru izvedel vse ukrepe in dejanja, da bi v največji možni meri zmanjšal posledice razloga višje sile. V primeru, da primer višje sile traja dlje kot tri (3) mesece, potem lahko Ham d.o.o. ali stranka, to pogodbo prekine. Nobena od strank ne nosi odgovornosti za prekinitev pogodbe iz razloga višje sile.

Varovanje osebnih podatkov:
HAM d.o.o. izjavlja, da spoštuje kriterije in merila predpisane za zagotavljanje zasebnosti in varovanje osebnih podatkov.
Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno prodajo SpinaliS stolov je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev in sicer v primeru, da se odločite za nakup.

HAM d.o.o izjavlja, da ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače upravljal z vašimi osebnimi podatki.
HAM d.o.o. bo le po potrebi razkrival vaše osebne podatke, če bo to po zakonu nujno ali v dobri veri, da je tako dejanje nujno zato, da:
-bi bili skladni z zakonskimi predpisi ali zakonskimi postopki, ki se izvajajo na spletnem mestu
-bi zaščitili in branili lastnino ali pravice podjetja HAM d.o.o.
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletni nakupovalni center dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo.

Šteje se, da z oddajo naročila za stol stranka dovoljuje proizvajalcu in prodajalcu, da v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, zbira, hrani, obdeluje in uporablja prejete podatke za namene izpolnitve naročila izdelkov in storitev ter posredovanje informacij o proizvodih.

Stranki bosta vse morebitne nesporazume reševali sporazumno in v dobri veri. V kolikor to ne bo mogoče, je za vse spore iz naslova te pogodbe/splošnih pogojev in v povezavi z njo/njimi izključno pristojno sodišče v Ljubljani, Sloveniji.


HAM d.o.o.