POŠKODBE NA DELOVNEM MESTU

Glede na podatke Eurostata je 40 % delavcev v državah EU izpostavljeno dejavnikom, ki negativno vplivajo na njihovo zdravje. 27 % teh dejavnikov tudi negativno vpliva na psihično stanje.

Na prvem mestu obolenj so poškodbe hrbta (28 %). Na drugem mestu so bolečine v vratu, ramenih in rokah (19 %), na tretjem mestu pa stres in depresija (14 %). Če prvi skupini združimo v kategorijo s hrbtom povezanih težav, uvidimo, da je skoraj polovica (47 %) vseh okvar povezanih s hrbtenico!

graf prikaz bolniške odsotnosti

ZDRAVNIK PRIPOROČA

Priznani ortoped dr. Janko Popovič pravi, da so stoli SpinaliS pomemben dejavnik pri preprečevanju poškodb hrbta.

Eurostatova študija delavcev v EU iz 2007 je pokazala, da so bile težave s hrbtom razlog za kar 28 % vseh bolniških odsotnosti. To pomeni, da preventivni ukrepi proti težavam s hrbtom lahko pripeljejo do 28 % višje učinkovitosti, saj se izognemo temu razlogu za bolniške odsotnosti. Svoje delovno mesto in delovna mesta sodelavcev opremite s stoli SpinaliS. Zmanjšali boste bolniško odsotnost, obenem pa povečali učinkovitost in zadovoljstvo svojega osebja.

POSLEDICE NEPRAVILNEGA SEDENJA SO NEPRIJETNE IN DOLGOTRAJNE.

Večino služb opravljamo sede. V prisilni drži sedimo vsaj osem ur. Po službi sedimo še v avtu, za računalnikom in na kavču. Vse to se sešteje v skoraj 15 ur sedenja v neprimernih položajih.
Bolniška odsotnost zaradi napačnega sedenja

Kaj pa vi? Kako dolgo pa vi sedite vsak dan?