Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Večina uporabnikov stolov SpinaliS se nanje navadi v nekaj urah, nekateri pa potrebujejo malce več časa, saj je občutek res drugačen od sedenja na običajnem stolu. Odziv strank kaže, da za privajanje potrebujejo od nekaj ur do dveh tednov. Če bi iz katerega koli razloga želeli vrniti svoj stol SpinaliS, lahko to naredite v tridesetih dneh od prevzema, pri čemer vam povrnemo denar. Vsekakor prosimo, da prej kontaktirate svojega lokalnega distributerja, saj se politika vračanja izdelkov lahko od distributerja do distributerja nekoliko razlikuje.

Da, gre za povsem normalen pojav, ki bo z uporabo stola izginil. Glavni razlog tiči v aktivnem sedenju, kot ga spodbujajo stoli SpinaliS, saj zahteva nekaj privajanja. Namen je v aktivaciji mišic, ki vas in vaš hrbet ohranjajo pri zdravju. To pomeni, da bo občutek sedenja na vašem novem stolu nekoliko nenavaden, sprva se lahko razvije v blago mišično bolečino, saj vaše mišice sedaj res delajo (kar je dobra novica). Priporočamo vam, da prvih nekaj tednov sedite bolj nazaj na sedalu s hrbtom naslonjenim na naslonjalo. To bo zmanjšalo gibanje sedala in s tem vašo mišično dejavnost. Postopoma boste sedali proti sprednjem delu sedala, kar bo dodatno aktiviralo vaše mišice in je na dolgi rok najbolj zdravo. Po nekaj tednih boste ugotovili, da je stol SpinaliS povsem udoben, vaše telo pa vam bo hvaležno, če boste stol uporabljali ves dan in vsak delovnik v letih pred vami.

To ni mogoče, saj s tem izničimo namen stola SpinaliS, ki je oblikovan za spodbujanje aktivnega sedenja. Poskusite sesti globlje v sedalo in se s spodnjim delom hrbta prisloniti na oporo za ledveni del; tako se bo sedalo manj gibalo.

Na zgornjem koncu naše ponudbe je model Navigator, ki ima dovolj visok naslon, da nudi oporo za glavo. Vendar ne pozabite, da so stoli SpinaliS namenjeni pisarniškemu delu in ne poležavanju, zato so osredotočajo bolj na zdravje hrbta in uporabnost kot na sproščanje.

Redno posodabljamo ponudbo, zato vas vabimo, da spremljate našo spletno mesto.

Naši modeli se ne razlikujejo po uporabnosti, pač pa vsak model zahteva svoj oblikovni pristop, materiale in strokovni čas za izdelavo.

Razen modela Pilot je uporabnost pri vsakem modelu enaka, tako da svojo izbiro gradite na osebnem počutju in kaj vam estetsko ustreza. Močnejši osebi bo Ergonomic ali Pilot bolj udoben. Navigator nagovarja moški pristop k videzu, podobno Hacker in Apollo. Če potrebujete stol za posebno delovno okolje (ste frizer, vizažist, zdravnik, fizioterapevt ali podobno), vam bomo svetovali pri izbiri najustreznejšega modela.

Naš najboljši otroški model je Basic, ki ga lahko uporabljajo že prvošolčki. Višino sedeža in naslonjala lahko nastavljate, tako lahko stol spremlja rast vašega otroka in zagotavlja veliko let zadovoljstva pri uporabi. Pomembno je, da se stopala v sedečem položaju dotikajo tal, zato lahko na stol namestite tudi obroč za stopala, če vaš otrok še nima dovolj dolgih nog.

Stole SpinaliS oblikujemo in izdelujemo v Sloveniji, osrčju Evropske unije. Naše podjetje stole izdeluje že več kot 19 let, pri čemer se lahko pohvalimo s tem, da imamo več deset tisoč zadovoljnih strank.

Stoli SpinaliS so ortopedski pripomočki in imajo podoben namen kot ortopedska ali terapevtska žoga. S sedenjem na njih krepimo hrbtne in trebušne mišice, s čimer lajšamo bolečine, ki izvirajo iz nepravilne drže in predolgega sedenja. Stole SpinaliS tako lahko jemljemo kot pripomočke za boljše življenje, ne le visoko kakovostne pisarniške stole.

Ključna razlika je v tem, da sedenje na stolu SpinaliS posnema sedenje na terapevtski žogi, kar spodbuja aktivno sedenje, ki pa je veliko bolj zdravo od sedenja na običajnih stolih. Več podrobnosti o tem, zakaj so naši stoli dobri za vas, najdete v promocijskem video posnetku in na našem spletnem mestu.

Zdravniki priporočajo naše stole kot wellness pripomočke, prav tako jih priporočajo ortopedi. Vsekakor je priporočljivo pogovoriti se z osebnim zdravnikom in slediti njegovim ali njenim navodilom.

Za naše ročno izdelane stole uporabljamo materiale najvišje kakovosti s pričakovanim dolgim rokom uporabe. Z redno in pravilno uporabo pričakujemo, da vam bo stol SpinaliS služil vsaj 10 do 15 let. Kot pri vseh materialih tudi tu velja, da na rok uporabe vplivata način uporabe in vzdrževanje. V primeru obrabe katerega koli dela vašega stola ali če je potrebna zamenjava, nas kontaktirajte.

Pri stolih SpinaliS nudimo triletno garancijo na kovinske dele (ogrodje, podnožje, mehanizem za nastavljanje višine), garancija pa ne vključuje sedežnega prekrivala in tkanin. Za več podrobnosti se obrnite na lokalnega distributerja.

Seveda, vendar v tem primeru blazin ali tkanine ne popravljamo, temveč zamenjamo z novimi.

V Sloveniji naročeni stol prejmete v 7-10 dneh. Za naročila iz tujine na rok dobave vpliva način pošiljanja. Ostanite v stiku z nami in pripravili vam bomo natančni izračun.

Zdravniška mnenja

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ

dr. med. – ortoped

SpinaliS Je pomemben preventivni ukrep za zmanjšanje hrbteničnih težav

Ideja konstrukcije stola s premikajočo se podlago, oziroma s premikajočim sedežem se mi zdi ena izmed izjemno pomembnih stvari za preprečevanje degeneracije diskusa. Zaradi stalnega gibanja sedala morajo mišice hrbta stalno delovati, zato ne pride do enostranskih obremenitev hrbtenice oziroma diskusa, temveč je ta obremenitev razporejena na cel medvretenčni prostor, včasih bolj na eni strani, včasih bolj na drugi.

Takšen stol priporočam hrbteničnim bolnikom z bolečino v križu in v ostalem delu hrbtenice. Predvsem ga priporočam za preprečevanje pogostejših težav v hrbtenici ljudem, ki veliko sedijo ali so prisiljeni pri svojem delu sedeti. Zdi se mi, da je to eden od pomembnih preventivnih ukrepov za zmanjšanje hrbteničnih težav.

Irena Logonder

logoped

Stol SpinaliS ves čas omogoča aktivnost telesa v pravilnem položaju

Gibljiv delovni stol SpinaliS na idealen način zadovolji otrokovo potrebo po gibanju tudi med obravnavo. Ves čas omogoča aktivnost telesa v pravilnem položaju, kar je zaželeno izhodišče za boljšo govorno motoriko in s tem tudi uspešnejšo logopedsko obravnavo.