Pisarniški stoli
za zdravo hrbtenico

Pisarniški stoli za zdravo hrbtenico

Pisarniški stoli Spinalis nudijo aktivno sedenje in so z vidika zdravja in dobrega počutja med seboj povsem enakovredni. Izbira je odvisna od tega, kakšen sedež in naslon za hrbet vam najbolj ustreza.

Kako izberem svoj pisarniški stol SpinaliS?

Ljudje smo si različni, zato smo pri Spinalisu razvili širok nabor stolov za vsak tip telesa. Izbirate lahko med stoli z višjim naslonjalom za malo višje, dodatno oblazinjenimi stoli za tiste, ki iščejo posebno udobje, po potrebi pa vam lahko prilagodimo tudi višino pisarniškega stola ali tip kolesc.


Pisarniški stoli SpinaliS so primerni tako za pisarne, otroške sobe kot tudi za delovni kotiček ali celo ordinacijo. S širokim naborom barv in vrhunskimi materiali poskrbimo, da bo pisarniški stol v harmoniji z vašim prostorom.


Ne čudite se, če se boste morali na aktivno sedenje na pisarniškem stolu SpinaliS privaditi. Kar tretjina uporabnikov naših pisarniških stolov se v prvem tednu ali dveh sooči s težavami lovljenja ravnotežja, nekateri pa tudi z mišičnimi bolečinami, bolj znanimi kot »muskelfiber«. Pravzaprav je to dober znak, saj so vaše mišice po letih sedenja na navadnih pisarniških stolih, sedaj postale aktivne.

Brezplačno preizkusite pisarniški stol Spinalis

Izberite najbolj primeren profesionalni pisarniški stol zase. Brezplačno vam ga bomo pripeljali v vaše poslovne prostore ali domov, kjer ga boste imeli možnost testirati. Za lažjo izbiro se o prednostih sedenja na SpinaliS stolu pogovorite z našimi specialisti in si zagotovite najboljšo izkušnjo aktivnega sedenja.

Pisarniški stoli Spinalis so torej odlični pripomočki za aktivno sedenje, deklarirani so celo kot medicinski pripomočki, ki dokazano pozitivno vplivajo na zdravje vašega telesa in posledično duha. Poskrbite torej za zdravje svoje hrbtenice, za boljšo fizično kondicijo, več vzdržljivosti in na novo prebujene mišice.

Naši pisarniški stoli pa ne nudijo le aktivnega sedenja, temveč tudi počitek. Pri dolgotrajnem sedenju je namreč dobro, da si vmes privoščite oddih. V ta namen imajo naši stoli ergonomsko oporo za hrbet, kar pomeni, da boste tudi med delom v pisarni dosegli tisto ravnovesje, ki ga v življenju potrebujemo prav vsi: ravno prav akcije in ravno prav počitka. Vse naloge se vam bodo zdele lažje in vsi cilji hitreje ter preprosteje dosegljivi. Spinalisov stol zagotovo ni le stol, je način življenja! Je pravi dizajnerski kos, ki navdušuje tudi z inovativnostjo in svojim videzom. Preizkusite ga in se v to prepričajte še sami.

Sodoben način življenja je postal takšen, da večji del dneva presedimo – pojavlja se vse več sedečih delovnih mest, sedimo tudi v domači pisarni, avtomobilu, pred televizijo, otroci sedijo v šolah in doma … Sedenje je postalo način naših življenj, a žal najpogosteje sedimo nepravilno. Največkrat namreč sedimo v nekih prisilnih držah, katerih posledice pa niso le telesne (boleča hrbtenica, vse šibkejše trebušne in hrbtne mišice …), temveč se kažejo tudi v slabšem splošnem počutju, razdražljivosti, utrujenosti, slabši storilnosti. Običajni pisarniški stoli pa vam žal ne nudijo tistega najpomembnejšega v življenju – aktivnosti.

Zato predlagamo, da svoje življenje dvignete na višji nivo. To ne pomeni, da morate pač prenehati sedeti, ampak da svoje sedenje spremenite v – verjeli ali ne – koristno dejavnost! Profesionalni pisarniški stoli Spinalis so namreč zasnovani tako, da omogočajo aktivno sedenje, kar pomeni, da spodbujajo vaše mišice. Te ob vašem sedenju tako ne bodo več le lenobno mirovale, ampak bodo prisiljene v akcijo. Ves čas vašega sedenja bodo aktivne in to brez vašega naprezanja. Tako imenovano aktivno sedenje spodbuja hrbtne in trebušne mišice, kar pomeni nenehno vadbo. Z njo boste poskrbeli ne le za pravilno držo in dober vpliv na hrbtenico, temveč tudi za boljše splošno počutje, s čimer bo vaše življenje kar naenkrat dobilo nove razsežnosti.

Vprašanja in odgovori:

Ali lahko profesionalni pisarniški stol Spinalis pred nakupom preizkusim?

Seveda! Še preden si zagotovite dolgoletnega sopotnika v vašem domu ali pisarni, so vam številni naši modeli na voljo za brezplačen preizkus. Tako boste imeli dovolj časa za privajanje na izbrani stol in razmislek o nakupu. Za dostavo ne skrbite – brezplačno bomo poskrbeli tudi za to. Tudi, če ste stol že kupili, pa v roku 30 dni ugotovite, da vam nikakor ne odgovarja, lahko uveljavljate tako imenovano garancijo dobrega nakupa, torej v primeru nepoškodovanega izdelka povrnitev celotne kupnine.

Ali je stol SpinaliS primeren za celodnevno sedenje?

SpinaliS je namenjen predvsem tistim, ki sedijo več kakor dve uri dnevno, saj preprečuje poškodbe in bolečine, ki nastajajo zaradi dolgotrajnega sedenja na običajnih stolih s fiksnim sedalom. Še posebej priporočljiv je za otroke in mladostnike. Otroci zaradi procesa šolanja ravno v tem obdobju največ presedijo, zaradi česar se mišice trupa ne razvijejo kot bi se morale, kar kasneje zagotovo pripelje do težav s hrbtenico. Njihove hrbtne mišice pa zaradi pomanjkanja gibanja in hitre rasti niso dovolj močna opora hrbtenici. SpinaliS stoli omogočajo dva načina sedenja. Prvi je aktiven, kar pomeni, da sedimo na sredini sedala in so naše mišice aktivne. Drugi način pa je, ko se presedemo proti zadnjemu delu sedeža in se naslonimo na naslon za hrbet, tako se naše mišice rahlo razbremenijo, vendar zaradi ohranjanja ravnotežja na gibljivem sedalu, še vedno ohranjamo telo aktivno.

Izberi