Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše. Morda bi s preventivno uporabo tega stola celo preprečila potrebo po operaciji.

Pred letom in pol sem prvič začutila kako je, če ne moreš vstati s svoje lastne postelje. Po temeljitih pregledih so zdravniki ugotovili diagnozo: Hernia disci L5, S1.

Po nekajmesečnem zdravljenju z raznimi terapijami so bolečine postale le še hujše. Zadnja možnost za izboljšanje stanja je bila operacija, pa vendar so bolečine in nevrološke motnje tudi po operaciji ostale.

Lani avgusta sem izvedela za razvoj stola za pravilno sedenje. Prototip sem dobila v preizkušnjo. Gibljiv ortopedski stol imam že pol leta. Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše in manj moteče kot na ostalih razpoložljivih mi stolih. Ker se zavedam, da bo moja delovna doba trajala še kar nekaj let, sem zadovoljna, da mi je bila dana možnost uporabe tega stola, ki mi na delovnem mestu in doma omogoča dolgotrajnejše sedenje. Žal mi je, da sem se s to novostjo srečala šele po operaciji. S preventivno uporabo tega gibljivega ortopedskega stola bi morda lahko preprečila potrebo po operaciji in hude bolečine, ki so me spremljale pri tej bolezni modernega časa.