5/5

Tjaša Konc

Sem zelo zadovoljna uporabnica Spinalisa. Odkar sedim na Spinalis stolu nimam več problemov z bolečinami v hrbtu.

Brigita Bukovec
5/5

Brigita Bukovec, srebrna olimpijka

To je tisto, kar vsi potrebujemo! Vključno z otroci.

Tudi po končani športni karieri sem imela težave s hrbtenico, zato sem se izogibala dolgotrajnemu sedenju na stolu – npr. pred računalnikom. Po več neuspelih nakupih stolov sem končno našla, kar sem iskala. To je STOL SPINALIS. Izdelan je tako, da se ti prilagaja, zato tvoje telo nemoteno in brez bolečin zdrži več. Ker želim dobro tudi svojim otrokom, je bilo takoj jasno, da ga bodo uporabljali tudi oni. To je tisto, kar vsi potrebujemo!

Damjana Žerjal
5/5

Damjana Žerjal

Enkratna rešitev in enkratna naložba v vaše zdravje je – SpinaliS.

Pisarniško delo ni tako enostavno, kot si marsikdo predstavlja. Res je, da je narava dela prijetna, toda vsakodnevno osemurno sedenje, grozna drža telesa in velika škoda, ki jo delamo svoji lastni hrbtenici?

Ali ste že kdaj opazili, da vas občasno peče hrbtenica, da vas boli v križu, da imate včasih tudi zelo utrujene in težke noge? Vse to povzroča predvsem nepravilna drža. To sem zelo dobro doumela, ko sem imela v službi možnost, da svoje pisarniško delo opravljam na SpinaliS stolu. Bolečine so čez nekaj časa izginile.

S prehodom na novo delovno mesto pa sem žal “izgubila” stol SpinaliS. Morda se zdi neverjetno, vendar so se vse prej omenjene neprijetnosti kmalu vrnile. Nekaj časa sem trpela, potem pa sem se odločila, da si priskrbim SpinaliS tudi na novem delovnem mestu. Moje počutje se je kmalu spet izboljšalo. Po službi mi ostane še dovolj energije za druge aktivnosti v zasebnem življenju.

Torej – ne čakajte na jutri, ampak že danes naredite nekaj zelo dragocenega za svojo hrbtenico in dobro počutje! Enkratna rešitev in enkratna naložba v vaše zdravje je – SpinaliS.

5/5

Ales Štor

Velik korak na poti k zdravi hrbtenici.

Težave s križem so se pričele pri deskanju na snegu. Vedno pogosteje me je v križu “zgrabilo”, tako da sem včasih ostal skoraj nepokreten. Kasneje so se težave pojavile tudi ob drugih telesnih aktivnostih. Tako sem spoznal, da sem tudi sam med tistimi, ki bodo morali (malo bolj) paziti na svoj križ.

Poleg športnih aktivnosti za krepitev hrbtnih mišic sem preizkusil tudi SpinaliS. Pred tem sem bil namreč pri sedenju zelo nediscipliniran, sedel sem najraje popolnoma sključen. Hrbtne mišice so pri takem načinu sedenja popolnoma sproščene, obremenjena je le hrbtenica. Zato dolgotrajno sedenje stanje slabša. Sedenje na SpinaliS-u nediscipline ne dopušča več. Hrbtne mišice so pri uporabi SpinaliS-a ves čas napete, zato se tudi med sedenjem krepijo. Ob tem nosijo obremenitve, ki jih je prej nosila hrbtenica.

SpinaliS seveda ni čudežno zdravilo, vsekakor pa je velik korak na poti k zdravi hrbtenici.

5/5

Irena Logonder, logopedinja

Stol SpinaliS ves čas omogoča aktivnost telesa v pravilnem položaju.

Gibljiv delovni stol SpinaliS na idealen način zadovolji otrokovo potrebo po gibanju tudi med obravnavo. Ves čas omogoča aktivnost telesa v pravilnem položaju, kar je zaželeno izhodišče za boljšo govorno motoriko in s tem tudi uspešnejšo logopedsko obravnavo. 

5/5

Branka Mercina

Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše. Morda bi s preventivno uporabo tega stola celo preprečila potrebo po operaciji.

Pred letom in pol sem prvič začutila kako je, če ne moreš vstati s svoje lastne postelje. Po temeljitih pregledih so zdravniki ugotovili diagnozo: Hernia disci L5, S1.

Po nekajmesečnem zdravljenju z raznimi terapijami so bolečine postale le še hujše. Zadnja možnost za izboljšanje stanja je bila operacija, pa vendar so bolečine in nevrološke motnje tudi po operaciji ostale.

Lani avgusta sem izvedela za razvoj stola za pravilno sedenje. Prototip sem dobila v preizkušnjo. Gibljiv ortopedski stol imam že pol leta. Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše in manj moteče kot na ostalih razpoložljivih mi stolih. Ker se zavedam, da bo moja delovna doba trajala še kar nekaj let, sem zadovoljna, da mi je bila dana možnost uporabe tega stola, ki mi na delovnem mestu in doma omogoča dolgotrajnejše sedenje. Žal mi je, da sem se s to novostjo srečala šele po operaciji. S preventivno uporabo tega gibljivega ortopedskega stola bi morda lahko preprečila potrebo po operaciji in hude bolečine, ki so me spremljale pri tej bolezni modernega časa.

5/5

Rok Škrlec

Kvaliteten stol, odličen za dolgotrajno sedenje in delo za mizo. Priporočam.

dr. Darija Strah
5/5

Darija Strah, ginekologinja

Stol SpinaliS toplo priporočam vsaki bodoči mamici. V nosečnosti sem se na njem počutila izredno dobro.

Sem mamica dveh otrok in med drugo nosečnostjo sem ves čas vodila ginekološko ambulanto, doma pa so me čakale še običajne vsakodnevne obveznosti. Morda sem se ravno zaradi stola Spinalis, redne vsakodnevne vadbe, ki pa časovno ni presegla 15 minut, v nosečnosti počutila izredno dobro.

Stol SpinaliS toplo priporočam vsaki bodoči mamici, saj vsaka lepa ura v nosečnosti pomeni veliko več kot ostale ure v življenju.

Lily Gradišek
5/5

Lily Gradišek, višja upravna delavka

Na stolu SpinaliS sedaj sedim udobno, predvsem pa je izredno koristen za držo in pravilno lego hrbtenice, kar mi lajša bolečine.

V petem mesecu nosečnosti me je križ pogosto zelo bolel. Bolečine so se pojavile v prvem trimesečju, ko sem zaradi rizične nosečnosti morala ležati, kasneje pa so se bolečine pri hoji in sedenju še stopnjevale. Po nekajtedenski uporabi stola SpinaliS je bilo veliko boljše. Sedenja na stolu sem se morala navaditi, saj je razlika med navadnim stolom in stolom SpinaliS zelo velika. Na stolu SpinaliS sedaj sedim udobno, predvsem pa je izredno koristen za držo in pravilno lego hrbtenice, kar mi lajša bolečine.

Robert Rolih
5/5

Robert Rolih

Stol SpinaliS je zame neprecenljiv.

Nakup stola SpinaliS je bila ena izmed boljših odločitev v mojem življenju. Kot direktor podjetja vsak dan presedim v pisarni in na sestankih tudi več kot 10 ali 12 ur. Pred nakupom stola SpinaliS me je skoraj vsak večer bolel hrbet in čutil sem, da tako ne gre več naprej. Na srečo sem na sejmu naletel na izdelek, ki naj bi te težave reševal. Kljub temu da sem sprva dvomil o tem, ali bo stol odpravil moje težave ter se spraševal, kako bom na njem sedel, sem se odločil za nakup.

Zdaj stol SpinaliS uporabljam dober mesec in moram reči, da sem navdušen. Hrbet me ne boli več, počutim se odlično. Tudi celodnevno sedenje na njem ni utrudljivo, kakor je bilo na običajnih stolih. Stranke, ki pridejo v mojo pisarno, ga gledajo z občudovanjem, saj je res nekaj posebnega, hkrati pa ima ugled na trgu. Počutim se, kakor da bi kupil najnovejši model BMW-ja ali Mercedesa. Stol SpinaliS je zame neprecenljiv, zato ga priporočim tudi vsem prijateljem in poslovnim partnerjem.

Nikola Sekulovič
5/5

Nikola Sekulovič, kitarist Dan D

Ne ukvarjam se več z držo, lahko se posvetim glasbi. Nepogrešljivo.

Leta bas kitare so me ugriznila v hrbtenico pred približno šestimi leti. Po kratki in učinkoviti terapiji sem si oblikoval seznam obvezne pisarniške opreme: poleg mize, prenosnika, zvočnikov, dodatnega monitorja in tiskalnika je od takrat na seznamu tudi Spinalis Basic. Pred kratkim sem si končno omislil tudi hišni studio, a hitro se je izkazalo, da mi za normalno delo ne ustreza noben od stolov v stanovanju. Dobre izkušnje skrajšajo čas za odločitve. Pogovor pri SpinaliSu je konkretiziral potrebe in v kratkem času sem dobil še en, kombiniran stol: osnova je Basic (zaradi okretnosti s kitaro so odstranjeni nasloni za roke), naslonjalo za hrbet pa je del zobozdravstvenega modela SpinaliS Dent. S tem sem v studiu pridobil učinkovito, stabilno in aktivno orodje. Najpomembnejše pa je: ne ukvarjam se več z držo, lahko se posvetim glasbi. Nepogrešljivo.

dr. Donald Hopkins
5/5

Dr. DONALD J. HOPKINS, kiropraktik

Odličen za ljudi, ki ves dan sedijo.

Stol SpinaliS ima ergonomsko obliko, ki popravlja napačno držo telesa. Je odličen za ljudi, ki na delovnem mestu ves dan sedijo saj zagotavlja podporo hrbtenice in izboljša držo, kar je ključnega pomena za ljudi, ki trpijo zaradi bolečin v križu. Preizkusite ta stol, hrbtenica vam bo hvaležna.

Špela Puc
5/5

Špela Puc

Mislim, da sedenje na stolu celo nadomešča trebušnjake.

Ideja, da naporne vaje za hrbet naredim kar medtem, ko sedim pri računalniku, je odlična. Tako lahko v svojem prostem času ležim na kavču in berem knjige brez slabe vesti in seveda, brez bolečega križa. Mislim, da sedenje na stolu celo nadomešča “trebušnjake”, ker poleg hrbtnih mišic krepi tudi spodnje trebušne mišice.

Stjepan Gamulin
5/5

Prof. Dr. sci. Stjepan Gamulin

Stol SpinaliS priporočim vsakemu, ki trpi zaradi bolečin v križu ter kot preventivo vsakomur, ki je pri svojem delu izpostavljen dolgotrajnem sedenju.

Stol SpinaliS je odlična ergonomska rešitev. Sedalo na vzmeti zahteva v osrednjem, delovnem položaju sedenja stalno prilagajanje paravertebralnega mišičevja in vzdrževanje ravnotežja. S tem dosežemo pokončno držo in trajno aktivnost paravertebralnega mišičevja. Prav sedenje v položaju z naslanjanjem nazaj (položaj počitka) nudi najugodnejšo ergonomsko rešitev mirnega sedenja.

Z osebno izkušnjo lahko potrdim velike prednosti stola SpinaliS v primerjavi z drugimi delovnimi stoli. Že trideset let trpim zaradi bolečin v križu, v zadnjih 12 letih pa sem imel tri močne napade lumboishialgije, ki sem jih reševal s fizioterapijo in stalnimi vajami. Po zadnjem napadu pred pol leta, sem se odločil za operacijo medvretenčnih ploščic.

Od kar ga uporabljam, to je zdaj pet mesecev, nimam več bolečin v križu, ki so se prej pojavljale po daljšem sedenju. Zato lahko, glede na svoje znanje in izkušnje, stol SpinaliS priporočim vsakemu, ki trpi zaradi bolečin v križu ter kot preventivo vsakomur, ki je pri svojem delu izpostavljen dolgotrajnem sedenju.

dr. Janko Popović
5/5

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ, ortoped

Stol SpinaliS vsekakor priporočam že v šolski dobi.

Ideja stola s premikajočim sedežem se mi zdi ena izmed pomembnih stvari za preprečevanje slabe drže in s tem tudi za preprečevanje degeneracije diskusa. Stol SpinaliS vsekakor priporočam že v šolski dobi, saj omogoča aktivno sedenje in krepi mišice, hkrati pa otrokom omogoča svobodo gibanja.

5/5

Marko Kotnik

Bolečin nisem niti povezoval z sedenjem dokler se nisem prvič sedel na Spinalisov stol.

Presenečen nad kakovostjo in uporabnostjo samih stolov. Bolečin nisem niti povezoval z sedenjem dokler se nisem prvič sedel na Spinalisov stol. Če kupujete Spinalis stol pridite v njihov salon, kjer vam bodo vse razložili.

5/5

Janja Orel

Sedaj sem si naročila še enega za doma.

Stol Spinalis uporabljam v pisarni že 15 let in je zame edini, najboljši delavni stol. Sedaj sem si naročila še enega za doma, saj ne vem kako bo v bodoče z delom od doma. Priporočam, hrbet vam bo hvaležen.

Marko Potrč
5/5

Marko Potrč, Guinessov rekorder

Kljub temu, da sem na SpinaliSu sedel neprestano 122 ur in da gibanja izven studia ni bilo veliko, sem ta čas prestal brez bolečin v hrbtenici.

Pred postavljanjem rekorda sem dolgo razmišljal o ustreznem sedalu, s katerim bi lahko premagal 122 ur nepretrganega vodenja radijskega programa in s tem tudi nepretrganega sedenja. Na srečo sem slišal za stol SpinaliS in že po samem opisu sem bil nad njim navdušen. Ko sem stol preizkusil, pa je bilo jasno: to bo stol, na katerem bom postavil svetovni rekord! Kljub temu, da sem sedel dobrih 122 ur in da gibanja izven studia ni bilo veliko, sem ta čas prestal brez bolečin v hrbtenici, ki se nam večinoma pojavljajo po dolgem sedenju. Celotna hrbtenica je tako kljub bojazni mnogih postala del, ki mi je povzročal najmanj težav. SpinaliS mi je pri mojem podvigu zagotovo izjemno pomagal.

Jože Kos
5/5

Jože Kos

Sedenje je postalo užitek.

Stoli SpinaliS so res odlična stvar. Že štiri leta nimam več težav s hrbtenico, zato čestitke tistemu, ki je ta izdelek “poštudiral”. Prvi teden so me stranske mišice še bolj bolele, tako da sem hotel stol kar vrniti. Po treh tednih se je stvar umirila in sedaj je sedenje postalo užitek.

5/5

Marko Kogovšek

SpinaliS stol je točno to kar žogi manjka, da človek v službenem okolju lahko normalno sedi.

Raša Sraka
5/5

RAŠA SRAKA, evropska prvakinja v judu

SpinaliS mi sedaj omogoča, da lahko sedim za domačo pisalno mizo brez težav po več ur.

SpinaliS so mi priporočili prijatelji, ko pa sem si ga ogledala pri svoji fizioterapevtki, sem ga želela tudi preizkusiti in se že po nekajkratnem sedenju na SpinaliSu nad njim navdušila. Na gibljivost sedeža sem sem privadila brez težav in že po nekaj urah sedenja na njem občutila, da je moja hrbtenica razbremenjena in konstantno v pravilnem neutrujajočem položaju. SpinaliS mi omogoča, da lahko sedim za domačo pisalno mizo brez težav po več ur.

5/5

Mojca Divjak

Stol SpinaliS koristi vsem, tako mladim kot starejšim, ki večji del dneva presedijo.

Stol SpinaliS s premikajočim se sedežem je več kakor običajen stol. S svojo prilagodljivostjo omogoča posamezniku, da si sam določi najustreznejši položaj telesa, hkrati pa te stol SpinaliS kar sam usmeri v pravilen položaj pri sedenju.

“Aktivno sedenje” na stolu SpinaliS prispeva k stalni enakomerni aktivnosti hrbtnih mišic, kar izboljšuje mišični tonus in krepi mišično podporni sistem. Dinamični učinek sedenja vpliva na boljšo prekrvljenost medvretenčne ploščice in s tem varuje hrbtenico pred negativnimi posledicami dolgotrajnega sedenja na običajnih stolih. Menim, da stol SpinaliS koristi vsem, tako mladim kot starejšim, ki večji del dneva presedijo.

Janez Tasič
5/5

Prim. JANEZ TASIČ

Stol priporočam vsem, ki dolgo sedijo.

Družba postaja sedeča, otroci sedijo v šoli in doma. Sedijo, ko pišejo naloge, pri računalnikih sedijo po več ur, prav tako pred televizijo. Isto velja tudi za odrasle in starejše. S tem opuščamo aktivno oblikovanje telesa.

Če želimo, da se pri sedenju počutimo ugodno, moramo krepiti tiste mišice, ki so hrbtenici opora. Podpreti moramo tudi oba naravna loka hrbtenice, za kar pa je pomembno, da sedimo pravilno, to pa pomeni aktivno. Pri dolgotrajnem prisilnem sedenju si zlasti osnovnošolci privoščijo sedenje v nepravilni drži. Z leti pa takšno sedenje privede do nepravilne drže. Nevarnost, da postanejo eni od mnogih bolnikov z okvaro hrbtenice, je tu. Že veliko let se priporoča sedenje na velikih elastičnih žogah. Sedenje na žogi aktivira organizem, da išče in ohranja ravnotežje. S tem se krepijo že opisane mišice.

Stalno gibanje, ki ga zahteva sedenje na SpinaliS stolu, krepi hrbtne mišice, vretenca in medvretenčni diski pa so enakomerno obremenjeni. Z aktivnim sedenjem se preprečujejo okvare. Stol pa se priporoča vsem, ki dolgo sedijo, če sedijo v prisiljeni drži.

5/5

Nataša Čebular

Zdaj, ko moram delati od doma, šele vidim kako dragocen je moj Spinalis pisarniški stol, ki ga imam v pisarni.

Zdenko Podlesnik
5/5

Zdenko Podlesnik

Izboljšal mi je kakovost življenja.

SpinaliS stol se bistveno razlikuje od stolov, ki sem jih poznal do sedaj. Zahteva aktivno sedenje in onemogoča nepravilno držo med sedenjem. Sedenje na tem stolu se mi zdi celo podobno rekreaciji: hrbtne mišice so ves čas sedenja rahlo napete in dejavne, gibanje je olajšano in po daljšem sedenju se počutim podobno kot po zmerni rekreaciji. Ne čutim več otrdelosti in utrujenosti zaradi dolgotrajne prisilne drže telesa. Potreben je določen čas, da se sedenju na SpinaliS stolu privadiš, vendar se zelo hitro zaveš njegovih dobrih strani.


dr. Janko Popović
5/5

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ, ortoped

Takšen stol priporočam bolnikom z bolečino v križu in ljudem, ki veliko sedijo.

Ideja konstrukcije stola s premikajočim sedežem se mi zdi ena izmed izjemno pomembnih stvari za preprečevanje degeneracije diskusa. Zaradi stalnega gibanja sedala morajo mišice hrbta stalno delovati, zato ne pride do enostranskih obremenitev, temveč je ta obremenitev razporejena na celo hrbtenico. Takšen stol priporočam bolnikom z bolečino v križu in v ostalem delu hrbtenice, kot tudi ljudem, ki veliko sedijo, saj se mi zdi, da je to eden od pomembnih preventivnih ukrepov za zmanjšanje težav s hrbtom.

5/5

Noah Charney

Super stoli, ki so unikatno oblikovani, omogočajo hrbtnim mišicam nežno vadbo ob enem pa so popolnoma udobni. Ena boljših investicij!

Maja Ferme
5/5

Maja Ferme

Lepa kombinacija rdeče barve in belega ogrodja deluje feminilno in sodobno.

Ker sem velik estet, obenem pa prisegam na kakovost in udobje, sem izbrala stol SpinaliS Navigator. Potem ko sem ga preizkusila v salonu, me je stol navdušil. Stoli SpinaliS se resnično razlikujejo od ostalih, ki sem jih preizkusila v trgovinah. Sedaj mi sedenje več ne dela preglavic, lepa kombinacija rdeče barve in belega ogrodja pa deluje feminilno in sodobno. Obenem stol Spinalis vsebuje tudi inovativno noto, kar sem kot oblikovalka in podjetnica dolgo časa iskala.

5/5

Tina Rutar Leban, psihologinja

Menim, da ima Spinalis številne pozitivne vplive na telesno držo.

SpinaliS nudi otrokom možnost drugačnega, bolj zanimivega gibanja, kot so ga vajeni pri sedenju na običajnih stolih, hkrati pa jim ponuja tudi možnost bolj zabavnega prehoda od igre k resnemu šolskemu delu. Menim, da ima Spinalis številne pozitivne vplive na telesno držo, poleg tega pa tudi s psihološkega vidika veliko pripomore k lažjemu delu v šoli in k večji zbranosti pri učenju.

Lidija
5/5

Lidija Dolenc Carotta

Danes ima vsak zaposleni svoj stol SpinaliS.

Prvi stol SpinaliS smo v naši pisarni dobili pred dvema letoma in pol. Vsi smo kmalu ugotovili, da je to stol, ki te sili k aktivni in pravilni drži telesa. Ker te po osem in več urnem delavniku ne boli hrbet, smo se vsi borili zanj. Danes ima vsak zaposleni svoj stol SpinaliS. Zagotovo je to najboljši stol, kar jih poznam.

5/5

Emil Marinšek

Absolutno najboljši pisarniški stol!

5/5

Majda Anžin, fizioterapevtka

Žoga za sedenje in stol SpinaliS nam omogočata stalno gibanje medenice, kar spodbuja pravilno držo in ravnovesje telesa.

V zadnjem desetletju so zato, da bi lažje in čim dlje sedeli brez bolečin, tovarne izdelale najrazličnejše stole (kleki, gugu stol) in pripomočke (žogo, klinasto blazino). Sedenje moramo večkrat prekinjati, oziroma spreminjati položaj sedenja. Ko nekoga poslušamo, smo v kontaktu z naslonom stola (sedna ploskev je nagnjena nazaj), ko pišemo, se od naslona oddaljimo (sedna ploskev je nagnjena naprej). Pomembno vlogo pri sedenju ima medenica, ker se z vsakim njenim nagibom spremeni tudi položaj hrbtenice. Zato moramo skrbeti za močne mišice telesa, ki bodo skrbele, da bo razdalja med sramno kostjo in prsnico ves čas enaka (pri vseh načinih sedenja). Ne smemo dopustiti, da se ta razdalja zbliža, da se upognemo v hrbtenici in da nas sedenje utrudi.

Žoga za sedenje in stol SpinaliS nam omogočata stalno gibanje medenice. To je zelo pomembno, saj pravilen položaj medenice in hrbtenice vpliva na dihanje in prebavo, krepi mišice medeničnega dna, spodbuja pravilno držo in ravnovesje telesa.

Aljaž Pegan
5/5

Aljaž Pegan, svetovni prvak

Po naključju sem izvedel za SpinaliS in kmalu začutil razbremenitev hrbtenice.

Že 20 let se ukvarjam s športno gimnastiko. Vse moje življenje je podrejeno le enemu cilju in to je osvojitev kolajne. Zato moram biti na vsakem tekmovanju maksimalno psihično in fizično pripravljen. Leta 1997 sem si pri padcu z droga poškodoval hrbtenico. En disk mi je počil, en pa je bil stisnjen in moja nadaljnja športna kariera je bila zelo vprašljiva. Operaciji sem se izogibal, ker bi bila gibljivost hrbtenice po njej zelo zmanjšana. Poizkušal sem vse druge možnosti. Z različnimi terapijami mi je uspelo poškodbo do neke mere sanirati, vendar pa nikdar ne vem, kdaj me bo uščipnilo v križu. Tako stanje vzdržujem z rednimi obiski maserja in kiropraktika ter z nenehno mislijo na pravilno lego hrbtenice v vsakem položaju. Ker pa tudi študiram, kar nekaj časa presedim za knjigami. Tudi pri sedenju vedno pazim na pravilno lego hrbtenice, kar je na običajnem stolu včasih zelo mučno in naporno. Po naključju sem izvedel za SpinaliS in čeprav se mi je na začetku zdela njegova uporaba nesmiselna, sem kmalu začutil razbremenitev hrbtenice. Ker je pri sedenju na tem stolu hrbtenica v pravilnem položaju, mišice ob njej prevzamejo obremenitve hrbtenice. Po sedenju na SpinaliSu je moja hrbtenica pripravljena na nov trening brez dodatnih vaj za razgibavanje, ki so bile pred uporabo tega stola neizogibne. Svoje poškodbe z njegovo uporabo sicer ne bi preprečil, vendar pa sem prepričan, da bi mi uporaba SpinaliSa takoj po poškodbi znatno skrajšala čas okrevanja.

5/5

Vesna Erhart

Na njem ustvarjam skoraj 15 let.

Moj Spinalis je bil, po računalniku, prvo osnovno sredstvo, ki sem ga kupila ob odprtju podjetja. Na njem ustvarjam skoraj 15 let. Razen usnja, ki mi ga bodo zdaj zamenjali, je še vedno brezhiben. V 21. stoletju je to skoraj nemogoče. Zdaj, ko moram delati od doma, šele vidim kako dragocen je moj Spinalis,

dr. Dušan Pučnik
5/5

Dušan Pušnik, oftalmolog

Zelo pozitivno ocenjujem uporabo stola SpinaliS.

Gibljiv stol SpinaliS uporabljam pri svojem delu v očesni ambulanti in pri očesnih operacijah. Pri delu v ambulanti naredim veliko gibov, ki obremenjujejo predvsem ledveni del hrbtenice.

Velika gibljivost stola mi omogoča, da sedna ploskev stola sledi gibom hrbtenice. Tako mi stol razbremeni obremenitve v križu in jih enakomerno porazdeli. Uporaba stola SpinaliS mi omogoča posredno krepitev hrbtne muskulature in hkrati omogoča razgibavanje pri večurnem sedenju. Pri operacijah pa mi velika gibljivost stola omogoča nenehno prilagajanje celotnega telesa tako, da mi olajša pristop k operativnemu polju.

Stole uporabljajo tudi asistentke, ki prav tako zelo pozitivno ocenjujejo uporabo stola SpinaliS. Sedenje na tem stolu jih nenehno sili k aktivnosti celotne hrbtenice in hrbtne muskulature. Kljub sedenju se krepijo hrbtne mišice, hrbtenica pa je ves čas v gibanju.