Aljaž Pegan

Svetovni in evropski prvak na drogu

Že 20 let se ukvarjam s športno gimnastiko. Vse moje življenje je podrejeno le enemu cilju in to je osvojitev kolajne. Zato moram biti na vsakem tekmovanju maksimalno psihično in fizično pripravljen. Leta 1997 sem si pri padcu z droga poškodoval hrbtenico. En disk mi je počil, en pa je bil stisnjen in moja nadaljnja športna kariera je bila zelo vprašljiva. Operaciji sem se izogibal, ker bi bila gibljivost hrbtenice po njej zelo zmanjšana. Poizkušal sem vse druge možnosti. Z različnimi terapijami mi je uspelo poškodbo do neke mere sanirati, vendar pa nikdar ne vem, kdaj me bo uščipnilo v križu. Tako stanje vzdržujem z rednimi obiski maserja in kiropraktika ter z nenehno mislijo na pravilno lego hrbtenice v vsakem položaju. Ker pa tudi študiram, kar nekaj časa presedim za knjigami. Tudi pri sedenju vedno pazim na pravilno lego hrbtenice, kar je na običajnem stolu včasih zelo mučno in naporno. Po naključju sem izvedel za SpinaliS in čeprav se mi je na začetku zdela njegova uporaba nesmiselna, sem kmalu začutil razbremenitev hrbtenice. Ker je pri sedenju na tem stolu hrbtenica v pravilnem položaju, mišice ob njej prevzamejo obremenitve hrbtenice. Po sedenju na SpinaliSu je moja hrbtenica pripravljena na nov trening brez dodatnih vaj za razgibavanje, ki so bile pred uporabo tega stola neizogibne. Svoje poškodbe z njegovo uporabo sicer ne bi preprečil, vendar pa sem prepričan, da bi mi uporaba SpinaliSa takoj po poškodbi znatno skrajšala čas okrevanja.

Raša Sraka

Evropska prvakinja v judu

Sem vrhunska športnica, z judom se aktivno ukvarjam že 15 let. Posledice napornih treningov, vaj z utežmi in dolgih voženj s kombijem na razna tekmovanja so se po vseh teh letih začele poznati tudi na moji hrbtenici. Pri opremljanju svojega delovnega kotička sem bila zato toliko bolj pozorna na kakovostno in udobno opremo. SpinaliS so mi priporočili prijatelji, ko pa sem si ga ogledala pri svoji fizioterapevtki, sem ga želela tudi preizkusiti. Že po nekajkratnem sedenju na SpinaliSu sem se nad njim navdušila. Na gibljivost sedeža sem sem privadila brez težav in že po nekaj urah sedenja na njem občutila, da je moja hrbtenica razbremenjena in konstantno v pravilnem neutrujajočem položaju. SpinaliS mi sedaj omogoča, da lahko sedim za pisalno mizo brez težav po več ur.

Brigita Bukovec

srebrna olimpijka

To je tisto, kar vsi potrebujemo!

Tudi po končani športni karieri sem imela težave s hrbtenico, zato sem se izogibala dolgotrajnemu sedenju na stolu – npr. pred računalnikom. Po več neuspelih nakupih stolov sem končno našla, kar sem iskala. To je STOL SPINALIS. Izdelan je tako, da se ti prilagaja, zato tvoje telo nemoteno in brez bolečin zdrži več. Ker želim dobro tudi svojim otrokom, je bilo takoj jasno, da ga bodo uporabljali tudi oni. To je tisto, kar vsi potrebujemo!

Lidija Dolenc Carotta

univ.dipl. komunikolog, direktorica trženja

Danes ima vsak zaposleni svoj stol SpinaliS

Prvi stol SpinaliS smo v naši pisarni dobili pred dvema letoma in pol. Vsi smo kmalu ugotovili, da je to stol, ki te sili k aktivni in pravilni drži telesa. Ker te po osem in večurnem delavniku ne boli hrbet, smo se vsi borili zanj. Danes ima vsak zaposleni svoj stol SpinaliS. Zagotovo je to najboljši stol, kar jih poznam.

Damjana Žerjal

poslovna sekretarka

Enkratna rešitev in enkratna naložba v vaše zdravje je – SpinaliS

Pisarniško delo ni tako enostavno, kot si marsikdo predstavlja. Res je, da je narava dela prijetna, toda vsakodnevno osemurno sedenje, grozna drža telesa in velika škoda, ki jo delamo svoji lastni hrbtenici?

Ali ste že kdaj opazili, da vas občasno peče hrbtenica, da vas boli v križu, da imate včasih tudi zelo utrujene in težke noge? Vse to povzroča predvsem nepravilna drža. To sem zelo dobro doumela, ko sem imela v službi možnost, da svoje pisarniško delo opravljam na SpinaliS stolu. Bolečine so čez nekaj časa izginile.

S prehodom na novo delovno mesto pa sem žal “izgubila” stol SpinaliS. Morda se zdi neverjetno, vendar so se vse prej omenjene neprijetnosti kmalu vrnile. Nekaj časa sem trpela, potem pa sem se odločila, da si priskrbim SpinaliS tudi na novem delovnem mestu. Moje počutje se je kmalu spet izboljšalo. Po službi mi ostane še dovolj energije za druge aktivnosti v zasebnem življenju.

Torej – ne čakajte na jutri, ampak že danes naredite nekaj zelo dragocenega za svojo hrbtenico in dobro počutje! Enkratna rešitev in enkratna naložba v vaše zdravje je – SpinaliS.

Špela Puc

arhitektka

Mislim, da sedenje na stolu celo nadomešča trebušnjake

Ideja, da naporne vaje za hrbet naredim kar medtem, ko sedim pri računalniku, je odlična. Tako lahko v svojem prostem času ležim na kavču in berem knjige brez slabe vesti in seveda, brez bolečega križa. Mislim, da sedenje na stolu celo nadomešča “trebušnjake”, ker poleg hrbtnih mišic obremenjuje tudi spodnje trebušne mišice.

Ales Štor

računalničar

Velik korak na poti k zdravi hrbtenici

Težave s križem so se pričele pri deskanju na snegu. Vedno pogosteje me je v križu “zgrabilo”, tako da sem včasih ostal skoraj nepokreten. Kasneje so se težave pojavile tudi ob drugih telesnih aktivnostih. Tako sem spoznal, da sem tudi sam med tistimi, ki bodo morali (malo bolj) paziti na svoj križ.

Poleg športnih aktivnosti za krepitev hrbtnih mišic sem preizkusil tudi SpinaliS. Pred tem sem bil namreč pri sedenju zelo nediscipliniran, sedel sem najraje popolnoma sključen. Hrbtne mišice so pri takem načinu sedenja popolnoma sproščene, obremenjena je le hrbtenica. Zato dolgotrajno sedenje stanje slabša. Sedenje na SpinaliS-u nediscipline ne dopušča več. Hrbtne mišice so pri uporabi SpinaliS-a ves čas napete, zato se tudi med sedenjem krepijo. Ob tem nosijo obremenitve, ki jih je prej nosila hrbtenica.

SpinaliS seveda ni čudežno zdravilo, vsekakor pa je velik korak na poti k zdravi hrbtenici.

Maja Ferme

največkrat nagrajena oblikovalka v Sloveniji

Ker sem velik estet, obenem pa prisegam na kakovost in udobje, sem izbrala stol Spinalis S Navigator. Potem ko sem ga preizkusila v salonu, me je stol navdušil. Stoli SpinaliS se resnično razlikujejo od ostalih, ki sem jih preizkusila v trgovinah. Sedaj mi sedenje več ne dela preglavic, lepa kombinacija rdeče barve in belega ogrodja pa deluje feminilno in sodobno. Obenem stol Spinalis vsebuje tudi inovativno noto, kar sem kot oblikovalka in podjetnica dolgo časa iskala.

Marko Potrč

Guinnessov svetovni rekorder

Pred postavljanjem rekorda sem dolgo razmišljal o ustreznem sedalu, s katerim bi lahko premagal 122 ur nepretrganega vodenja radijskega programa in s tem tudi nepretrganega sedenja. Na srečo sem slišal za stol SpinaliS in že po samem opisu sem bil nad njim navdušen. Ko sem stol preizkusil, pa je bilo jasno: to bo stol, na katerem bom postavil svetovni rekord! Kljub temu, da sem sedel dobrih 122 ur in da gibanja izven studia ni bilo veliko, sem ta čas prestal brez bolečin v hrbtenici, ki se nam večinoma pojavljajo po dolgem sedenju. Celotna hrbtenica je tako kljub bojazni mnogih postala del, ki mi je povzročal najmanj težav. SpinaliS mi je pri mojem podvigu zagotovo izjemno pomagal.

Nikola Sekulovič

Dan D

Leta bas kitare so me ugriznila v hrbtenico pred približno šestimi leti. Po kratki in učinkoviti terapiji sem si oblikoval seznam obvezne pisarniške opreme: poleg mize, prenosnika, zvočnikov, dodatnega monitorja in tiskalnika je od takrat na seznamu tudi Spinalis Basic. Pred kratkim sem si končno omislil tudi hišni studio, a hitro se je izkazalo, da mi za normalno delo ne ustreza noben od stolov v stanovanju. Dobre izkušnje skrajšajo čas za odločitve. Pogovor pri SpinaliSu je konkretiziral potrebe in v kratkem času sem dobil še en, kombiniran stol: osnova je Basic (zaradi okretnosti s kitaro so odstranjeni nasloni za roke), naslonjalo za hrbet pa je del zobozdravstvenega modela SpinaliS Dent. S tem sem v studiu pridobil učinkovito, stabilno in aktivno orodje. Najpomembnejše pa je: ne ukvarjam se več z držo, lahko se posvetim glasbi. Nepogrešljivo.

Robert Rolih

direktor, Uspeh d.o.o.

Stol SpinaliS je zame neprecenljiv

Nakup stola SpinaliS je bila ena izmed boljših odločitev v mojem življenju. Kot direktor podjetja vsak dan presedim v pisarni in na sestankih tudi več kot 10 ali 12 ur. Pred nakupom stola SpinaliS me je skoraj vsak večer bolel hrbet in čutil sem, da tako ne gre več naprej. Na srečo sem na sejmu naletel na izdelek, ki naj bi te težave reševal. Kljub temu da sem sprva dvomil o tem, ali bo stol odpravil moje težave ter se spraševal, kako bom na njem sedel, sem se odločil za nakup.

Zdaj stol SpinaliS uporabljam dober mesec in moram reči, da sem navdušen. Hrbet me ne boli več, počutim se odlično. Tudi celodnevno sedenje na njem ni utrudljivo, kakor je bilo na običajnih stolih. Stranke, ki pridejo v mojo pisarno, ga gledajo z občudovanjem, saj je res nekaj posebnega, hkrati pa ima ugled na trgu. Počutim se, kakor da bi kupil najnovejši model BMW-ja ali Mercedesa. Stol SpinaliS je zame neprecenljiv, zato ga priporočim tudi vsem prijateljem in poslovnim partnerjem.

Zdenko Podlesnik

menedžer

Sedenje na tem stolu se mi zdi že kar podobno rekreaciji

SpinaliS stol se bistveno razlikuje od stolov, ki sem jih poznal do sedaj. Zahteva aktivno sedenje in onemogoča nepravilno držo med sedenjem. Sedenje na tem stolu se mi zdi celo podobno rekreaciji: hrbtne mišice so ves čas sedenja rahlo napete in dejavne, gibanje je olajšano in po daljšem sedenju se počutim podobno kot po zmerni rekreaciji. Ne čutim več otrdelosti in utrujenosti zaradi dolgotrajne prisilne drže telesa. Potreben je določen čas, da se sedenju na SpinaliS stolu privadiš, vendar se zelo hitro zaveš njegovih dobrih strani.


SpinaliS stol ocenjujem kot revolucionaren in visoko kvaliteten izdelek, ki lahko bistveno zmanjša negativne posledice dolgega sedenja. Izboljšal mi je kakovost življenja.

Branka Mercina

podjetnica

Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše

Pred letom in pol sem prvič začutila kako je, če ne moreš vstati s svoje lastne postelje. Po temeljitih pregledih so zdravniki ugotovili diagnozo: Hernia disci L5, S1.

Po nekajmesečnem zdravljenju z raznimi terapijami so bolečine postale le še hujše. Zadnja možnost za izboljšanje stanja je bila operacija, pa vendar so bolečine in nevrološke motnje tudi po operaciji ostale.

Lani avgusta sem izvedela za razvoj stola za pravilno sedenje. Prototip sem dobila v preizkušnjo. Gibljiv ortopedski stol imam že pol leta. Hrbtne mišice so se mi ojačale, sedenje je dejansko udobnejše in manj moteče kot na ostalih razpoložljivih mi stolih. Ker se zavedam, da bo moja delovna doba trajala še kar nekaj let, sem zadovoljna, da mi je bila dana možnost uporabe tega stola, ki mi na delovnem mestu in doma omogoča dolgotrajnejše sedenje. Žal mi je, da sem se s to novostjo srečala šele po operaciji. S preventivno uporabo tega gibljivega ortopedskega stola bi morda lahko preprečila potrebo po operaciji in hude bolečine, ki so me spremljale pri tej bolezni modernega časa.

Mojca Divjak

univ. dipl. org.

Stol SpinaliS koristi vsem, tako mladim kot starejšim, ki večji del dneva presedijo

Stol SpinaliS s premikajočim se sedežem je več kakor običajen stol. S svojo prilagodljivostjo omogoča posamezniku, da si sam določi najustreznejši položaj telesa, hkrati pa te stol SpinaliS kar sam usmeri v pravilen položaj pri sedenju.

“Aktivno sedenje” na stolu SpinaliS prispeva k stalni enakomerni aktivnosti hrbtnih mišic, kar izboljšuje mišični tonus in krepi mišično podporni sistem. Dinamični učinek sedenja vpliva na boljšo prekrvljenost medvretenčne ploščice in s tem varuje hrbtenico pred negativnimi posledicami dolgotrajnega sedenja na običajnih stolih. Menim, da stol SpinaliS koristi vsem, tako mladim kot starejšim, ki večji del dneva presedijo.

Lily Gradišek

višja upravna delavka

Bolel me je križ, sedaj pa je stanje veliko boljše

Sem v petem mesecu nosečnosti in križ me je pogosto zelo bolel. Bolečine so se pojavile v prvem trimesečju, ko sem zaradi rizične nosečnosti morala ležati. Pozneje so bile bolečine pri hoji in sedenju še hujše. Po nekajtedenski uporabi stola SpinaliS je stanje zdaj veliko boljše. Sedenja na stolu sem se morala navaditi. Razlika med navadnim stolom in stolom SpinaliS je namreč zelo velika. Na stolu SpinaliS sedaj sedim udobno, predvsem pa je izredno koristen za držo in pravilno lego hrbtenice, kar mi lajša bolečine.

Jože Kos

direktor Mizarstva kos

Sedenje je postalo užitek

Stoli SpinaliS so res odlična stvar. Že štiri leta nimam več težav s hrbtenico, zato čestitke tistemu, ki je ta izdelek “poštudiral”. Prvi teden so me stranske mišice še bolj bolele, tako da sem hotel stol kar vrniti. Po treh tednih se je stvar umirila in sedaj je sedenje postalo užitek.