Naložba v zdravje

Raziskave so pokazale, da se kar 85% odraslih v življenju vsaj enkrat sooči z bolečino v križu, kar predstavlja drugi največji razlog za odsotnost od dela.

Ergonomski pisarniški stoli

Vzroki za bolniške odsotnosti v podjetjih

Eurostatova študija delavcev v EU iz 2013 je pokazala, da je bila mišično-skeletna motnja, kot so bolečine v hrbtu, razlog za kar 60% bolniških odsotnosti. To pomeni, da preventivni ukrepi proti težavam s hrbtom lahko pripeljejo do 60 % višje učinkovitosti.
Svoje delovno mesto in delovna mesta sodelavcev opremite s pisarniškimi stoli SpinaliS. Zmanjšali boste bolniško odsotnost, obenem pa povečali učinkovitost in zadovoljstvo zaposlenih.

Večino služb opravljamo sede. V prisilni drži sedimo vsaj osem ur. Po službi sedimo še v avtu, za računalnikom in na kavču. Vse to se sešteje v skoraj 15 ur sedenja v neprimernih položajih.

SpinaliS - za zdravje na delovnem mestu


Pri dolgotrajnem sedenju na navadnem pisarniškem stolu sčasoma pozabimo na pravilno držo in začnemo hrbtenico kriviti, kar lahko pripelje do prevelikega pritiska na posamezna vretenca in bolečin v hrbtu. Pisarniški stol SpinaliS s posnemanjem sedenja na žogi vzpodbujajo pravilno sedenje brez napora, ki razbremeni našo hrbtenico in izboljša prekrvavitev, hkrati pa nudijo vrhunsko ergonomsko oporo za sprostitev med sedenjem.


Z aktivnim sedenjem utrjujemo mišice, ohranjamo prožne vezi in se izognemo preveliki obremenitvi posameznih delov hrbtenice. Izboljša se tudi naša prekrvavitev in poglobi dihanje kar pozitivno vpliva na koncentracijo in produktivnost med delom.


Šele, ko se dobro počutimo in lahko v prostem času počnemo to, kar nas izpolnjuje, brez bolečin, lahko to zadovoljstvo in zagnanost prinesemo tudi na delovno mesto.

SpinaliS pisarniški stol vam je lahko v veliko pomoč na delovnem mestu. Domiselne in praktične oblikovne rešitve stolov SpinaliS poskrbijo za ergonomijo vašega poslovnega prostora in zadostijo vašim najvišjim estetskim pričakovanjem – vendar ne na račun vaše hrbtenice!

Aktivno sedenje na SpinaliS-u


V vse smeri gibljiv sedež sledi vsakemu nagibu telesa. S tem zagotavlja hrbtenici in medenici, da sta ves čas v pravilnem položaju. Z ohranjanjem ravnotežja aktiviramo hrbtne in trebušne mišice, ki se s tem krepijo in tako razbremenijo hrbtenico.


Razbremeni mišice ramenskega obroča in je v optimalnem razmerju z naslonom. Opornik za roke je krajši, kot pri ostalih pisarniških stolih, kar vam omogoča, da se s stolom premaknete bližje mizi.


Ledvena podpora vam omogoča razbremenitev mišic, hrbtenica pa ostane v pravilnem položaju.

Posledice (ne)pravilnega sedenja

Razbremenite hrbtenico

Opremite vašo pisarno s stoli SpinaliS

Za zmanjšano bolniško odsotnost, povečano učinkovitost in zadovoljstvo svojih zaposlenih.
Pisarniski stoli Spinalis prikazani v animiranem posnetku.

Opremite svojo pisarno s stoli SpinaliS

O SpinaliS stolih pravijo

Ergonomska oblika

za sedenje brez bolečin

Lokalna izdelava

in premium materiali

Medicinski pripomoček

z mednarodnimi nagradami

100.000 uporabnikov

z vami od 1999

Brezplačni preizkus v vaši pisarni

Izberite najbolj primeren stol zase in svoje sodelavce. Brezplačno vam ga bomo pripeljali v vaše poslovne prostore, kjer ga boste imeli možnost testirati. Za lažjo izbiro se o prednostih sedenja na SpinaliS stolu pogovorite z našimi specialisti in si zagotovite najboljšo izkušnjo aktivnega sedenja.