Brezplačno preizkusite stol SpinaliS!

Izberite model stola, ki bi ga želeli preizkusiti

Ergonomski pisarniški stol za aktivno sedenje

Izbrani model stola vam bomo brezplačno dostavili preko transportnega podjetja ali vam ga bodo osebno pripeljali naši sodelavci, če želite pa je možen tudi osebni prevzem v delovnem času salona. SpinaliS boste v udobju svojega doma ali na delovnem mestu lahko preizkušali teden dni, kar bo vsekakor pripomoglo k bolj varni izbiri najbolj primernega stola SpinaliS za vas. SpinaliS stol je edini stol, ki omogoča udobje pisarniškega stola, hkrati pa posnema sedenje na terapevtski žogi, ki jo zdravniki in terapevti priporočajo kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje.

Pri navadnem stolu se hrbtenica se pri vsakem nagibu telesa “lomi” v križu, kar privede do poškodb in bolečin.

Sedenje na SpinaliSu posnema sedenje na terapevtski žogi.

Zaradi gibljivega sedeža, ki sledi nagibu telesa je hrbtenica ves čas v pravilnem položaju.

Zdravniška mnenja

dr. Janko Popović
5/5

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ, ortoped

Takšen stol priporočam bolnikom z bolečino v križu in ljudem, ki veliko sedijo.

Ideja konstrukcije stola s premikajočim sedežem se mi zdi ena izmed izjemno pomembnih stvari za preprečevanje degeneracije diskusa. Zaradi stalnega gibanja sedala morajo mišice hrbta stalno delovati, zato ne pride do enostranskih obremenitev, temveč je ta obremenitev razporejena na celo hrbtenico. Takšen stol priporočam bolnikom z bolečino v križu in v ostalem delu hrbtenice, kot tudi ljudem, ki veliko sedijo, saj se mi zdi, da je to eden od pomembnih preventivnih ukrepov za zmanjšanje težav s hrbtom.

Stjepan Gamulin
5/5

Prof. Dr. sci. Stjepan Gamulin

Stol SpinaliS priporočim vsakemu, ki trpi zaradi bolečin v križu ter kot preventivo vsakomur, ki je pri svojem delu izpostavljen dolgotrajnem sedenju.

Stol SpinaliS je odlična ergonomska rešitev. Sedalo na vzmeti zahteva v osrednjem, delovnem položaju sedenja stalno prilagajanje paravertebralnega mišičevja in vzdrževanje ravnotežja. S tem dosežemo pokončno držo in trajno aktivnost paravertebralnega mišičevja. Prav sedenje v položaju z naslanjanjem nazaj (položaj počitka) nudi najugodnejšo ergonomsko rešitev mirnega sedenja.

Z osebno izkušnjo lahko potrdim velike prednosti stola SpinaliS v primerjavi z drugimi delovnimi stoli. Že trideset let trpim zaradi bolečin v križu, v zadnjih 12 letih pa sem imel tri močne napade lumboishialgije, ki sem jih reševal s fizioterapijo in stalnimi vajami. Po zadnjem napadu pred pol leta, sem se odločil za operacijo medvretenčnih ploščic.

Od kar ga uporabljam, to je zdaj pet mesecev, nimam več bolečin v križu, ki so se prej pojavljale po daljšem sedenju. Zato lahko, glede na svoje znanje in izkušnje, stol SpinaliS priporočim vsakemu, ki trpi zaradi bolečin v križu ter kot preventivo vsakomur, ki je pri svojem delu izpostavljen dolgotrajnem sedenju.

SpinaliS Ergonomic

To je pa krajši opis.

ergonomic content

spider content

apollo content