Brezplačni preizkus

Izpolnite spodnji obrazec za brezplačni preizkus otroškega pisarniškega stola Basic, ki ga boste vi in vaš otrok lahko preizkusili v udobju vašega doma. Stol vam bomo brezplačno dostavili preko transportnega podjetja GLS.

Pisarniški stol Basic preizkušate teden dni, kar bo vsekakor dodatna potrditev vaše odločitve za nakup stola SpinaliS.

Naročilo brezplačnega preizkusa
brezplačni preizkus

Zdravniška mnenja

dr. Janko Popović
5/5

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ, ortoped

Stol SpinaliS vsekakor priporočam že v šolski dobi.

Ideja stola s premikajočim sedežem se mi zdi ena izmed pomembnih stvari za preprečevanje slabe drže in s tem tudi za preprečevanje degeneracije diskusa. Stol SpinaliS vsekakor priporočam že v šolski dobi, saj omogoča aktivno sedenje in krepi mišice, hkrati pa otrokom omogoča svobodo gibanja.

Janez Tasič
5/5

Prim. JANEZ TASIČ

Stol priporočam vsem, ki dolgo sedijo.

Družba postaja sedeča, otroci sedijo v šoli in doma. Sedijo, ko pišejo naloge, pri računalnikih sedijo po več ur, prav tako pred televizijo. Isto velja tudi za odrasle in starejše. S tem opuščamo aktivno oblikovanje telesa.

Če želimo, da se pri sedenju počutimo ugodno, moramo krepiti tiste mišice, ki so hrbtenici opora. Podpreti moramo tudi oba naravna loka hrbtenice, za kar pa je pomembno, da sedimo pravilno, to pa pomeni aktivno. Pri dolgotrajnem prisilnem sedenju si zlasti osnovnošolci privoščijo sedenje v nepravilni drži. Z leti pa takšno sedenje privede do nepravilne drže. Nevarnost, da postanejo eni od mnogih bolnikov z okvaro hrbtenice, je tu. Že veliko let se priporoča sedenje na velikih elastičnih žogah. Sedenje na žogi aktivira organizem, da išče in ohranja ravnotežje. S tem se krepijo že opisane mišice.

Stalno gibanje, ki ga zahteva sedenje na SpinaliS stolu, krepi hrbtne mišice, vretenca in medvretenčni diski pa so enakomerno obremenjeni. Z aktivnim sedenjem se preprečujejo okvare. Stol pa se priporoča vsem, ki dolgo sedijo, če sedijo v prisiljeni drži.