Učenje in delo se vse bolj selita v domače okolje, zato je ohranjanje zdrave drže in skrb za hrbtenico ključnega pomena tudi doma. Dolge ure sedenja pred računalnikom in pomanjkanje gibanja lahko namreč zelo negativno vplivajo na našo držo in splošno dobro počutje.

In če vam razkrijemo, da lahko že samo z enim dodatkom v vašem domačem delovnem prostoru spremenite pogoje za svoje zdravje in povečate učinkovitost pri šolanju ali delu na daljavo?

Pomen zdravega sedenja pri učenju in delu na daljavo

Prakse učenja in dela so se zaradi pandemije COVID-19 dodobra spremenile in se vse bolj preselile v domača okolja. Današnji način življenja nas zato pogosto prisili v večurno sedenje, bodisi med online tečaji, sestankih preko Zoom-a ali na predavanjih v okviru online študija. Zato je izjemno pomembno, da si doma prizadevamo oblikovati učinkovito in zdravo delovno okolje.

Samo pomislite, kako boljše bi se počutili, če bi vam sedenje in drža med delom pomagala ohranjati motivacijo na visokem nivoju in izboljševati koncentracijo? Kako bi se počutili, če bi imeli manj telesnih bolečin in več energije po koncu delovnega dne? Precej super, kajne?

Pa poglejmo konkretno, kako zdravo sedenje vpliva na delovno vnemo in splošno boljše počutje:

Boljša koncentracija

Zdravo sedenje pomaga zmanjšati fizično nelagodje, kar omogoča daljše obdobje osredotočenosti na delo ali učenje. Ko se ne ukvarjamo z bolečinami v hrbtu ali nelagodjem, lahko lažje vzdržujemo visoko raven koncentracije.

Večja motivacija

Ko je sedenje udobno in podpira zdravo držo, posamezniki običajno doživljajo manj utrujenosti in nelagodja, kar lahko poveča splošno motivacijo za delo ali študij.

Zmanjšana utrujenost

Pravilna ergonomska podpora in dinamično sedenje lahko pomagata zmanjšati telesno utrujenost. Ko so mišice aktivne in pravilno podprte, se izboljša krvni obtok in zmanjša obremenitev na posameznih telesnih delih. To vodi do manjše utrujenosti tekom dneva, kar je ključno za dolgotrajno delo ali učenje.

Izboljšanje splošnega zdravja

Zdravo sedenje lahko zmanjša tveganje za dolgoročne zdravstvene težave, kot so bolečine v hrbtu, težave s hrbtenico in druge težave povezane s sedečim življenjskim slogom. Dobro telesno počutje je tudi temelj za mentalno dobro počutje, kar pa je seveda nujno za učinkovito delo in učenje.

Deklica sedi na pisarniskem stolu in dela z racunalnikom

Zakaj SpinaliS?

Spinalis stoli so zasnovani z mislijo na hrbtenico, nudijo ergonomsko podporo in zagotavljajo udobje tudi pri dolgotrajnem sedenju. Njihova glavna supermoč je v neomajni gibljivosti, ki omogoča dinamično sedenje in s tem poskrbi za zdravje in brezhibno produktivnost.

Aktivno sedenje nudi svobodo gibanja in prilagajanja telesa, kar se odrazi v izboljšani drži, zmanjšani utrujenosti in nadpovprečni produktivnosti med učenjem na daljavo. S tem stolom svoje ustvarjalne energije in delovne vneme preprosto ne boste mogli krotiti!

Zakaj torej investirati v SpinaliS stol? Štirje razlogi ZA:

Učinek terapevtske žoge

Gre za edini stol, ki združuje udobje modernega pisarniškega stola z aktivnim sedenjem na terapevtski žogi, ki ga strokovnjaki priporočajo za zdravo sedenje. To omogoča, da so mišice ves čas aktivne brez posebnega napora s strani uporabnika​​​.

Gibljivo sedalo

Zaradi svojega gibljivega sedeža, ki sledi nagibu telesa, Spinalis stol omogoča, da je hrbtenica ves čas v pravilnem položaju. To aktivno sedenje krepi hrbtne in trebušne mišice, vzpodbuja pravilno držo in preprečuje bolečine v hrbtenici​​.

Dinamično sedenje

Stol omogoča dinamično sedenje, ki združuje sproščeno in aktivno sedenje. Aktivira hrbtne in trebušne mišice, spodbuja nenehno aktivnost, razbremenjuje medvretenčne ploščice in izboljšuje fizično kondicijo​​.

Dva načina sedenja

Spinalis omogoča dva načina sedenja – aktivno in sproščeno, oboje ob podpiranju pravilne telesne drže. Pri aktivnem sedenju uporabnik sedi na sredini sedala, kar pomaga pri ohranjanju ravnotežja in aktivnosti mišic. Pri sproščenem sedenju se uporabnik presede proti zadnjemu delu sedeža in se nasloni na naslon za hrbet, kar omogoča rahlo razbremenitev mišic, vendar še vedno aktivno držo telesa​​.

Ti ključni elementi stola Spinalis so zasnovani tako, da podpirajo zdravo sedenje in preprečujejo negativne posledice dolgotrajnega sedenja, kar je še posebej pomembno v času, ko veliko časa presedimo tudi doma, najsibo ob domačih nalogah, učenju ali delu.

Salon SpinaliS

Tudi doma si med delom ali učenjem vzemite odmor

Za zdravje svoje hrbtenice boste veliko naredili tudi, če si v domačem okolju redno vzamete oddih in naredite premor za gibanje. Vsakih 30 minut vstanite in se razgibajte. Naredite nekaj preprostih vaj, kot so raztezanje, hoja po hiši ali celo kratka vadba. To bo pomagalo izboljšati prekrvavitev, razbremeniti mišice in ohranjati energijo.

Prihodnost učenja na daljavo je lahko svetla in udobna, če imate pravega spremljevalca – stol SpinaliS. Ne podcenjujte moči udobja in zdravega sedenja, saj bodo vaše misli le tako lahko ostale izostrene in usmerjene v pravo smer. Torej, ne čakajte! Prijavite se na brezplačen preizkus ter se potopite v popolnoma novo izkušnjo udobja pri učenju in delu na daljavo. Ne dovolite, da boleč hrbet postane prepreka na vaši poti do uspeha. Izberite pravo pot, izberite stol SpinaliS in se pripravite na udobno, zdravo ter navdihujoče učenje. Vaše telo vam bo hvaležno, vaša produktivnost pa bo dosegla novo rav