Zagotovo se je že čisto vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju po napornem delavniku v pisarni srečal z bolečinami v hrbtenici. Nekateri pa se s tem zelo neprijetnim, pogosto pa tudi nevarnim problemom soočajo vsakodnevno. Toda kaj lahko sploh storite? Poleg redne in primerne fizične aktivnosti in izvajanju vaj za krepitev hrbtnih mišic, vam lahko pomagajo tudi ergonomsko oblikovani profesionalni pisarniški stoli. Toda ne govorimo o navadnih stolih, pač pa o prav posebnem patentiranem modelu SpinaliS, ki vam omogoča aktivno sedenje. Da, prav ste slišali – vaše telo je lahko v gibanju tudi medtem ko sedite. Vas zanima kako je to mogoče? Preverite v nadaljevanju.

 

Problem dolgotrajnega sedenja

Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS pri vse več ljudeh rešujejo pereč problem dolgotrajnega sedenja. Temu se danes skorajda ne moremo več izogniti, saj večina sodobnih poklicev zahteva delo v pretežno sedečem položaju. Zanj pa vemo, da negativno vpliva na hrbtenico in posledično tudi na držo in dobro počutje. Verjetno ste se že vprašali, zakaj vas po celodnevnem sedenju vse boli, ko pa sploh niste bili telesno aktivni? Zato ker večina pisarniških stolov vaše telo sili v nenaraven položaj, vaša drža pa že po uri ali dveh postane popolnoma nepravilna.

Hrbtenica je najmanj obremenjena v ležečem položaju. Temu sledi stoječi položaj, pri katerem del obremenitve medvretenčnih ploščic prevzamejo vezi in mišice. Popolnoma drugačna zgodba pa je pri sedenju. saj se mišice in vezi sprostijo. Slednje poveča obremenitev in pritisk na medvretenčne ploščice. Obremenitev pa še dodatno poveča nepravilna drža. Ker se ljudje zaradi sodobnega načina življenja in pomanjkanja časa vse manj gibamo, naše mišice in vezi postajajo vedno bolj ohlapne. S tem se posledično veča obremenitev hrbtenice, kar slej ko prej vodi k poškodbam. Nič čudnega, da težave s hrbtenico in bolečine v križu predstavljajo tretji najpogostejši razlog za bolniško odsotnost z delovnega mesta.

Pri reševanju perečega problema prekomernega (nepravilnega) sedenja vam lahko pomagajo ergonomski profesionalni pisarniški stoli, ki poskrbijo, da ste telesno aktivni tudi med sedenjem.

 

Rešitev za vašo hrbtenico – profesionalni pisarniški stoli SpinaliS

Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS so edini stoli, ki vam omogočajo udobje in aktivnost kar med sedenjem. Njihova glavna prednost pred ostalimi pisarniškimi stoli je, da posnemajo sedenje na terapevtski žogi. Zanjo pa vemo, da jo zdravniki in izkušeni fizioterapevti priporočajo kot najboljši pripomoček za zdravo sedenje. Zakaj? Ker se ves čas aktivno prilagaja položaju hrbtenice oz. ji sledi ob vsakem premiku. Popolnoma enak mehanizem delovanja ima tudi sedalo pisarniškega stola SpinaliS, ki se premakne v isto smer, kot vi oz. vaša hrbtenica. Prav to pa je tudi razlog, da med sedenjem večji del obremenitve prevzamejo vaše hrbtne mišice in vezi – razlog za ‘musklfibr’ na začetku uporabe tega revolucionarnega stola.

Na pisarniškem stolu SpinaliS pa se lahko tudi odpočijete. Njegovo sedalo je namreč zasnovano tako, da omogoča dva načina sedenja – tistega aktivnega in nekoliko bolj sproščenega, ki pa še vedno podpira pravilno držo telesa. Način sedenja med delom lahko namreč popolnoma enostavno prilagajate tako, da spremenite položaj sedenja na sedalu. Ko sedite na sredini sedala, je le to aktivno. Ko se premaknete na konec sedala k naslonu, pa vaše telo udobno sprostite.

 

Rezultat znanja in dolgoletnega razvoja

Profesionalni pisarniški stoli SpinaliS med uporabniki niso priljubljeni zgolj zaradi edinstvenega načina sedenja, ki je za vašo hrbtenico znanstveno dokazano najboljši, ampak tudi zato, ker gre za slovenski produkt s patentiranim načinom delovanja. Leta raziskav, tehničnega znanja in želje po izboljšanju kvalitete pisarniškega vsakdana in dela v zavetju doma, so vodila do nastanka tega vrhunskega produkta, ki je že marsikomu pomagal do kakovostnejšega življenja brez bolečin.

Stol je izviren in nadvse inovativen patent, katerega nosilec je gospod Tomaž Ham, lastnik podjetja HAM d.o.o. Celotna proizvodnja naših stolov SpinaliS, razen dveh sestavnih delov, poteka v Sloveniji. Pri njegovi izdelavi ima ključno besedo podjetje HAM, ki pri tem sodeluje s priznanimi kooperanti.

 

Profesionalni pisarniški stoli za vsakogar

Zahvaljujoč strokovnjakom in raziskav s področja zdravega sedenja je prav vam danes na voljo ergonomsko oblikovan stol, ki poskrbi za aktivno sedenje, učinkovito odpravlja težave z bolečinami v križu in hrbtenici ter pozitivno vpliva na vaše počutje. Vse več je tudi pisarn, kjer so profesionalni pisarniški stoli SpinaliS nekaj povsem običajnega – veliko boljše pa je tudi počutje zaposlenih.

Pisarniški stol SpinaliS pa si lahko privoščite tudi vi. Oglejte si našo pestro ponudbo različnih modelov in izberite tistega, ki vam najbolj odgovarja. Naši profesionalni pisarniški stoli se med seboj namreč razlikujejo po obliki sedala, naslona, velikosti in nekaterih drugih značilnosti. Na voljo pa so vam tudi modeli za otroke, ki so nastavljivi in tako rastejo skupaj z vašim malčkom. Pri ustrezni izbiri vam bo pomagal tudi naš strokovnjak, svoj novi stol za aktivno sedenje pa boste lahko tudi brezplačno preizkusili. Tako se boste lahko tudi v praksi prepričali, da ste zagotovo izbrali pravi model zase. Naj se s pomočjo pisarniškega stola SpinaliS tudi za vas začne aktivno sedenje brez bolečin v hrbtenici.