celjski sejem spinalis

Je napočil čas, da vaše delovno okolje nadgradite z visoko kakovostnim stolom, ki bo vaši hrbtenici omogočal optimalen položaj in aktivno sedenje? Potem imamo za vas odlično novico! Že kaj kmalu boste lahko naše modele profesionalnih stolov preizkusili na Celjskem sejmu (MOS), ki bo potekal od 13. do 17. septembra!

In to še ni vse! Tako na sejmu kot v salonu, ob telefonskih naročilih in naročilih preko spleta vam nudimo 10 % popusta na vse modele, med katerimi je edina izjema pilot – ob nakupu tega modela je cena znižana za 5 %.

In zakaj je investicija v ergonomski pisarniški stol SpinaliS naložba v prihodnost vašega zdravja ter dobrega počutja?

Ker je zdravje hrbtenice na prvem mestu

Hrbtenica je kompleksna struktura, ki sestoji iz različnih delov, vsak od njih pa ima svojo posebno vlogo:

Medvretenčne ploščice – v zdravi hrbtenici delujejo kot blažilniki, ki prestrezajo in omilijo tresljaje ter sunke.

Vretenca – hrbtu zagotavljajo ustrezno oporo.

Sklepi in vezi – omogočajo natančno prileganje delov hrbtenice in preprečujejo izpah.

Živčni sistem – opozarja na preobremenitev ali okvare.

Mišice – omogočajo gibanje celotne hrbtenice.

Naša hrbtenica se vsakodnevno sooča z raznimi obremenitvami, pri čemer to merimo s pritiskom v medvretenčnih ploščicah. Obremenitev je odvisna od položaja telesa, telesne teže, drže in zunanjih dejavnikov (npr. dvigovanje). Hrbtenico najmanj obremenjujemo v ležečem položaju, sedenje in nepravilna drža pa pritiske ter obremenitve na medvretenčne ploščice povečata, s tem pa se oslabijo mišice in vezi. Vse to lahko vodi do poškodb ali degenerativnih sprememb.

Dolgoročno sedenje na standardnih pisarniških stolih lahko zdravju hrbtenice resno škoduje, saj vodi do nepravilne drže in povečuje tveganje za težave s hrbtenico, mišicami in sklepi. Pisarniški stoli SpinaliS pa za te izzive ponujajo edinstveno rešitev, saj zaradi aktivnega posnemanja sedenja na terapevtski žogi, s čimer aktivirajo hrbtne in trebušne mišice, telo prisilijo v pravilno držo z vzravnano hrbtenico. Ob tem gibljivost stola mišice spodbuja k lovljenju ravnotežja, kar razbremenjuje medvretenčne ploščice.

Zaradi ergonomsko prilagojene podpore na hrbtnem in ledvenem predelu hrbtenice je ob sedečem delu mogoče dolgotrajno udobje brez utrujenosti ali poškodb. Naši stoli pa svojo funkcionalnost združujejo tudi z estetiko, ne da bi pri tem žrtvovali značilnosti, ki spodbujajo zdravo sedenje.

Pisarniški stol SpinaliS tako predstavlja inovativno rešitev za vsakogar, ki v sedečem položaju preživi veliko časa in želi ohraniti zdravo hrbtenico ter preprečiti dolgoročne težave, povezane s sedenjem. Ta stol ne le, da spodbuja pravilno držo, ampak tudi nevede nudi trening za zaspane mišice, s čimer prispeva k boljšemu splošnemu zdravju.

Aktivno sedenje – zdravo sedenje

Naši stoli so edini stoli, ki združujejo udobje modernega pisarniškega stola ter posnemanje aktivnega sedenja na terapevtski žogi, ki naj bi veljala kot najboljši pripomoček za zdravju ugodno sedenje.

Uporaba terapevtske žoge za sedenje ponuja številne prednosti:

Pravilna drža – gibljivost žoge prisili osebo, da vzdržuje vzravnano hrbtenico, s čimer spodbuja pravilno držo.

Nenehna aktivnost – takšno sedenje spodbuja stalno gibanje in aktivnost, kar preprečuje statično obremenitev telesa.

Krepitev mišic – redna uporaba terapevtske žoge krepi hrbtne in trebušne mišice.

Odpravljanje bolečin – pravilna drža in razbremenitev lahko pripomoreta k odpravljanju bolečin v hrbtenici, še posebej pri ljudeh, ki trpijo zaradi kroničnih težav.

Večja fizična kondicija – sedenje na terapevtski žogi lahko poveča fizično kondicijo, saj spodbuja aktivno sedenje in prispeva k splošni telesni pripravljenosti.

Terapevtska žoga torej ponuja celosten pristop k zdravemu sedenju in je lahko koristna dopolnitev domačega ali pisarniškega okolja. SpinaliS stoli pa učinek terapevtske žoge v sedeče okolje prinašajo preko moderno zasnovanega koncepta, ki združuje udobje, funkcionalnost in pozitivne učinke na naše telo. Med sedenjem na našem ergonomskem stolu bodo vaše hrbtne in trebušne mišice ves čas aktivne, saj gibljivo sedalo ves čas skrbi za to, da je za ohranjanje stabilnosti potrebna aktivacija mišic.

Stoli SpinaliS so bili s strani Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) registrirani kot medicinski pripomoček, njihovo učinkovitost pa potrjujejo tudi številna pozitivna mnenja zdravnikov ter izjave zadovoljnih uporabnikov.

Naši stoli so vsekakor idealna izbira za različna delovna okolja, od pisarn pa do učnih prostorov. Zato še enkrat vabljeni, da nas obiščete na Celjskem sejmu! Najdete nas lahko v dvorani E na razstavnem mestu 7, preizkusite vse modele in se odločite za vašega favorita, ki bo v vaše delovno okolje prinesel nove dimenzije udobja!