Pogosta vprašanja

SPINALIS

Koliko časa bom potreboval, da se privadim na ta stol?

Večina uporabnikov stolov SpinaliS se nanje navadi v nekaj urah, nekateri pa potrebujejo malce več časa, saj je občutek res drugačen od sedenja na običajnem stolu. Odziv strank kaže, da za privajanje potrebujejo od nekaj ur do dveh tednov. Če bi iz katerega koli razloga želeli vrniti svoj stol SpinaliS, lahko to naredite v tridesetih dneh od prevzema, pri čemer vam povrnemo denar. Vsekakor prosimo, da prej kontaktirate svojega lokalnega distributerja, saj se politika vračanja izdelkov lahko od distributerja do distributerja nekoliko razlikuje.


Po prvih dneh sedenja na novem stolu SpinaliS čutim, da me hrbet boli bolj kot prej. Je to normalno?

Da, gre za povsem normalen pojav, ki bo z uporabo stola izginil. Glavni razlog tiči v aktivnem sedenju, kot ga spodbujajo stoli SpinaliS, saj zahteva nekaj privajanja. Namen je v aktivaciji mišic, ki vas in vaš hrbet ohranjajo pri zdravju. To pomeni, da bo občutek sedenja na vašem novem stolu nekoliko nenavaden, sprva se lahko razvije v blago mišično bolečino, saj vaše mišice sedaj res delajo (kar je dobra novica). Priporočamo vam, da prvih nekaj tednov sedite bolj nazaj na sedalu s hrbtom naslonjenim na naslonjalo. To bo zmanjšalo gibanje sedala in s tem vašo mišično dejavnost. Postopoma boste sedali proti sprednjem delu sedala, kar bo dodatno aktiviralo vaše mišice in je na dolgi rok najbolj zdravo. Po nekaj tednih boste ugotovili, da je stol SpinaliS povsem udoben, vaše telo pa vam bo hvaležno, če boste stol uporabljali ves dan in vsak delovnik v letih pred vami.


Je sedalo mogoče zakleniti, da se ne premika toliko?

To ni mogoče, saj s tem izničimo namen stola SpinaliS, ki je oblikovan za spodbujanje aktivnega sedenja. Poskusite sesti globlje v sedalo in se s spodnjim delom hrbta prisloniti na oporo za ledveni del; tako se bo sedalo manj gibalo.


Ali kateri od modelov ponuja oporo za glavo?

Na zgornjem koncu naše ponudbe je model Navigator, ki ima dovolj visok naslon, da nudi oporo za glavo. Vendar ne pozabite, da so stoli SpinaliS namenjeni pisarniškemu delu in ne poležavanju, zato so osredotočajo bolj na zdravje hrbta in uporabnost kot na sproščanje.


Imate na voljo kakšne nove modele?

Redno posodabljamo ponudbo, zato vas vabimo, da spremljate našo spletno mesto.


Zakaj se vaši modeli tako razlikujejo v ceni?

Naši modeli se ne razlikujejo po uporabnosti, pač pa vsak model zahteva svoj oblikovni pristop, materiale in strokovni čas za izdelavo.


Kako naj izberem pravi model zase?

Razen modela Pilot je uporabnost pri vsakem modelu enaka, tako da svojo izbiro gradite na osebnem počutju in kaj vam estetsko ustreza. Močnejši osebi bo Ergonomic ali Pilot bolj udoben. Navigator nagovarja moški pristop k videzu, podobno Hacker in Apollo. Če potrebujete stol za posebno delovno okolje (ste frizer, vizažist, zdravnik, fizioterapevt ali podobno), vam bomo svetovali pri izbiri najustreznejšega modela.


Imate na voljo model za mlajše otroke?

Naš najboljši otroški model je Basic, ki ga lahko uporabljajo že prvošolčki. Višino sedeža in naslonjala lahko nastavljate, tako lahko stol spremlja rast vašega otroka in zagotavlja veliko let zadovoljstva pri uporabi. Pomembno je, da se stopala v sedečem položaju dotikajo tal, zato lahko na stol namestite tudi obroč za stopala, če vaš otrok še nima dovolj dolgih nog.

 

Kje stole SpinaliS oblikujete in izdelujete?

Stole SpinaliS oblikujemo in izdelujemo v Sloveniji, osrčju Evropske unije. Naše podjetje stole izdeluje že več kot 19 let, pri čemer se lahko pohvalimo s tem, da imamo več deset tisoč zadovoljnih strank.


Zakaj so stoli SpinaliS dražji od ostalih?

Stoli SpinaliS so ortopedski pripomočki in imajo podoben namen kot ortopedska ali terapevtska žoga. S sedenjem na njih krepimo hrbtne in trebušne mišice, s čimer lajšamo bolečine, ki izvirajo iz nepravilne drže in predolgega sedenja. Stole SpinaliS tako lahko jemljemo kot pripomočke za boljše življenje, ne le visoko kakovostne pisarniške stole.


Kakšna je prava razlika med temi in bolj tradicionalnimi stoli?

Ključna razlika je v tem, da sedenje na stolu SpinaliS posnema sedenje na terapevtski žogi, kar spodbuja aktivno sedenje, ki pa je veliko bolj zdravo od sedenja na običajnih stolih. Več podrobnosti o tem, zakaj so naši stoli dobri za vas, najdete v promocijskem video posnetku in na našem spletnem mestu.


Je vaš stol primeren zame, čeprav imam operiran hrbet oziroma okrevam po poškodbi?

Zdravniki priporočajo naše stole kot wellness pripomočke, prav tako jih priporočajo ortopedi. Vsekakor je priporočljivo pogovoriti se z osebnim zdravnikom in slediti njegovim ali njenim navodilom.


Smem pričakovati, da bo stol zdržal dalj časa?

Za naše ročno izdelane stole uporabljamo materiale najvišje kakovosti s pričakovanim dolgim rokom uporabe. Z redno in pravilno uporabo pričakujemo, da vam bo stol SpinaliS služil vsaj 10 do 15 let. Kot pri vseh materialih tudi tu velja, da na rok uporabe vplivata način uporabe in vzdrževanje. V primeru obrabe katerega koli dela vašega stola ali če je potrebna zamenjava, nas kontaktirajte.


Koliko časa velja garancija za stole SpinaliS?
Pri stolih SpinaliS nudimo triletno garancijo na kovinske dele (ogrodje, podnožje, mehanizem za nastavljanje višine), garancija pa ne vključuje sedežnega prekrivala in tkanin. Za več podrobnosti se obrnite na lokalnega distributerja.


Lahko zamenjate blazine ali tkanino na stolih?

Seveda, vendar v tem primeru blazin ali tkanine ne popravljamo, temveč zamenjamo z novimi.


V kolikšnem času prejmem stol po oddaji naročila?

V Sloveniji naročeni stol prejmete v 7-10 dneh. Za naročila iz tujine na rok dobave vpliva način pošiljanja. Ostanite v stiku z nami in pripravili vam bomo natančni izračun.

Zdravniška mnenja

Prof. Dr. sci. Stjepan Gamulin, Profesor Emeritus

Stol SpinaliS je odlična ergonomska rešitev. Sedalo na vzmeti zahteva v osrednjem, delovnem položaju sedenja stalno prilagajanje paravertebralnega mišičevja in vzdrževanje ravnotežja. S tem dosežemo pokončno držo in trajno aktivnost paravertebralnega mišičevja. Prav sedenje v položaju z naslanjanjem nazaj (položaj počitka) nudi najugodnejšo ergonomsko rešitev mirnega sedenja.

Z osebno izkušnjo lahko potrdim velike prednosti stola SpinaliS v primerjavi z drugimi delovnimi stoli. Že trideset let trpim zaradi bolečin v križu, v zadnjih 12 letih pa sem imel tri močne napade lumboishialgije, ki sem jih reševal s fizioterapijo in stalnimi vajami. Po zadnjem napadu pred pol leta, sem se odločil za operacijo medvretenčnih ploščic.

Od kar ga uporabljam, to je zdaj pet mesecev, nimam več bolečin v križu, ki so se prej pojavljale po daljšem sedenju. Zato lahko, glede na svoje znanje in izkušnje, stol SpinaliS priporočim vsakemu, ki trpi zaradi bolečin v križu ter kot preventivo vsakomur, ki je pri svojem delu izpostavljen dolgotrajnem sedenju.

Darija Strahdr. med. spec. ginekologije in porodništva

Stol SpinaliS toplo priporočam vsaki bodoči mamici

Sem mamica dveh otrok in med drugo nosečnostjo sem ves čas vodila ginekološko ambulanto, doma pa so me čakale še običajne vsakodnevne obveznosti. Morda sem se ravno zaradi stola Spinalis, redne vsakodnevne vadbe, ki pa časovno ni presegla 15 minut, v nosečnosti počutila izredno dobro.

Stol SpinaliS toplo priporočam vsaki bodoči mamici, saj vsaka lepa ura v nosečnosti pomeni veliko več kot ostale ure v življenju.


Vsa mnenja

© 2020 Spinalis - Ham d.o.o.